Etusivu

Suunnistusliitto valitsi Pentti Talikaisen vuoden suunnistustoimittajaksi

 

Suomen Suunnistusliiton puheenjohtaja Timo Ritakallio palkitsi Rastikaronkassa Hauhon Sisun Pentti Talikaisen vuoden 2016 suunnistustoimittajana.

Talikainen on tehnyt pitkän uran suunnistustoimittajana kirjoittamalla suunnistuksesta lukuisiin suomalaisiin lehtiin. – Juttuja on ollut mm. Hämeen Sanomissa, Riihimäen Sanomissa, Aamulehdessä, Lapin Kansassa, Ilkassa, Etelä-Saimaassa ja Karjalaisessa. Suurista sanomalehdistä oikeastaan iltapäivälehdet ja Hesari ovat olleet sellaisia, joihin juttuja ei ole tullut kirjoitettua.

Kipinä juttujen kirjoittamiseen syttyi 1970 Riihimäellä, kun Arvo Kantola ihmetteli ääneen, että on se kun hienosta lajista kukaan ei lehtiin kirjoita. Ensimmäiset juttunsa Talikainen kirjoittikin Riihimäen Sanomiin.

-Siihen aikaan lehtiin kirjoittavia avustajia sanottiin senttireiksi, koska normaalitaksa oli markka ja sentti, kertoo Talikainen.

Vuosien saatossa Talikaisen repertuaari laajentui suunnistuksesta lähes kaikkiin muihin urheilulajeihin. - Suunnistus ja lentopallojuttuja olen kirjoittanut eniten, mutta juttuja on tullut kirjoitettua myös esimerkiksi jalkapallosta ja jääkiekosta.

Kysyttäessä hienommista hetkistä uutisoida kantahämäläistä suunnistusta Talikainen nostaa esille Kaanaan Jukolan vuodelta 1986, jolloin oman seuran joukkue sijoittui Jukolassa hienosti sijalle 15. Tällöin Hämeen Sanomissa julkaistiin normaalin kisajutun ja ison kuvan lisäksi Talikaisen kirjoittama pakinakin.

Talikainen on opittu suunnistuspiireissä tuntemaan nimellä Pressi-Pena. Suunnistusliiton gaalan juontaja, Valkeakosken Timo Saarinen, muisti myös mainita tämän arvonimen palkintojen jaon yhteydessä.

Talikainen on kiitollinen Hämeen Sanomien urheilutoimitukselta vuosien saatossa saamistaan opeista. Pressi-Pena on päässyt osallistumaan Hämeen Sanomien järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja lisäksi hän on saanut hyviä vinkkejä ja neuvoja Hämeen Sanomien päätoimisilta urheilutoimittajilta.

Viimeksi päivitetty (16.12.2016 18:00)