Etusivu

25-manna 6.10.2012

5.10.2012 lähti linja-auto Hauholta, joka pysähtyi suunnilleen kaksikymmentä vaille kuusi illalla Hämeenlinnan uimahallille noukkimaan osan matkaajista. Sillä matkasivat HauSin ja Hämeenlinnan Tarmon kaksi yhteisjoukkuetta kannustajineen kohti Turun satamaa. Kannustajista löytyi paljon pieniä tulevaisuudenlupauksia haistelemassa kisatunnelmaa: Eemeli, Nella, Elisa, Alina, Onni, Aino, Sanni ja Ilmari. Kukahan heistä aloittaa menestyksekkään juoksun viidentoista vuoden päästä? Aluksi sää oli melkoisen sateinen. Matkalla taivas muuttui kuitenkin punertavan harmaaksi, mikä lupaili mukavaa säätä Ruotsiin.

Kyseessä oli siis jokavuotinen reissu 25-mannaan, joka järjestettiin tänä vuonna Himmelsbodassa 25 km lounaaseen Tukholmasta. Maasto oli metsämaata, pääasiassa kallioista vanhaa kuusimetsää. Sää suosi juoksijoita, sillä lämpötila pysytteli aamun viileyden jälkeen 13 asteen tuntumassa, ja oli aurinkoista. Varjossa sitten saattoi helposti tulla kylmä, mutta aurinko lämmitti mukavasti.

Tämän vuoden uutuutena oli se, että naiset juoksivat ensimmäisen osuuden. Ykkösjoukkueen Mirkka siivitti joukkueen 115. sijalle, jonka Aki nosti toisella osuudellaan 90. Kolmannella osuudella juoksivat Reija, Tuija, Milli ja Neija, eikä aivan pummeitta ikävä kyllä selvitty. Kolmen kilometrin pituisella neljännellä osuudella, jonka saattoi juosta nuori, ikämies tai –nainen, juoksivat Outi, Rauno, Marja-Liisa ja Pekka. Viidennellä osuudella taasen juoksivat Arttu, Pasi, Jaska ja Mikko, jolloin huomattiin, että runsas polkuverkosto voi joskus tehdä tepposet. Kuudennella osuudella juoksivat Mia, Eetu, Vesku ja Tero, ja seitsemännellä osuudella sijoitus nousi 139: ään Matin, Lassen, Arskan ja J-P:n toimesta. Putkiosuuksilla, eli osuuksilla 23.-25. juoksivat Jari, Marjut ja Mikko.
Lopulliseksi sijaksi tuli 136, ajaksi 7.18,52.

Toisen joukkueen sijoitus vaihteli 335 ja 294 välillä, mutta lopulliseksi sijaksi tuli 295, ajalla 7.55,04.

Tyytyväisinä siis voitiin lähteä kisapaikalta, jolta ensimmäiset lähtivätkin neljän bussilla odottelemaan terminaaliin hyvän seuran ja juomisten merkeissä. Laivamatka meni mukavasti, eikä Suomessakaan enää sunnuntaina sadellut, vaan oli aurinkoinen sää, kun palasimme Hämeenlinnaan.

Kiitos kaikille mukavasta kisamatkasta ja ensi vuonna uudestaan!

Viimeksi päivitetty (11.10.2012 15:04)