Mediapalsta

24.8.2018 Lehdistötiedote 1

Hauhon Sisu ry:n suunnistusjaosto on saanut järjestettäväkseen Yösuunnistuksen Suomenmestaruuskilpailut syksyllä 2018. Tänä vuonna mestaruudet ratkotaan Kanta-Hämeen sydämessä, entisten Hauhon ja Tuuloksen kuntien rajamaatossa. Kilpailut alkavat miesten pääsarjan karsintakilpailulla perjantaina 21.9.2018 ja huipentuvat SM-mitalien jakoon lauantai-iltana 22.9.2018.

Kaikkiaan kilpailuissa tavoitellaan Suomenmestaruuksia yhteensä 32 eri sarjassa ikähaitarilla 15-85 vuotta. Perjantain karsintakilpailuun odotetaan 150-200 suunnistajaa ja lauantain finaaleihin 1 500-1700 suunnistajaa. Suunnistajien lisäksi tapahtumaan osallistuu kilpailijoiden huoltajia, kutsuvieraita ja muuta yleisöä noin 150-300 henkeä. Tapahtumaan järjestelyihin osallistuu noin 120 talkoolaista molempina päivinä.

Kilpailut järjestetään Poutunkankaan maastoissa, alueesta on kartoitettuna uutta karttaa kaikkiaan noin noin 25 km2. Sekä karsinnan että finaalien kilpailukeskuksena toimii Tuuloksen koulu, joka on varmasti monille tuttu mm. hiihtosuunnistuksen vuoden 2016 SM-sprinteistä. Kilpailukeskuksesta löytyy hyvät tilat kilpailijoille, huoltajille sekä muulle yleisölle.

IMG 20180822 WA0006

Kilpailualueen kartta on Jussi Silvennoisen käsialaa ja ratojen suunnittelusta vastaa kokenut ratamestarikaksikko Ari Hiiri & Mikko Lepistö.

Kilpailun maastossa on paljon yhtäläisyyksiä tämän vuoden Jukolan -viestin kilpailumaastoon. Kulkukelpoisuus on hämäläiseksi maastoksi hyvää ja haastavuutta tuo etenkin pidemmillä radoilla syvät supikot, joiden fyysisyyttä ei sovi aliarvioida. Lyhyemmille radoille tarjotaan hieman loivempaa suppamaastoa maustettuna haastavilla suunnistustehtävillä hämäläisessä syysyössä.

Hauhon Sisu toivottaa suunnistajat, huoltajat ja yleisön tervetulleiksi suunnistuksen syysklassikkoon Tuulokseen.

Terveisin Hauhon Sisun suunnistajat

 

24.8.2018 Tervetuloa seuraamaan SM-yökisoja syyskuussa

Lehdistön edustajia isännöi tapahtumassamme Pentti Talikainen, pentti.talikainen(mauku)gmail.com, 040 8654 934. Voit ilmoittautua mukaan Pentille tai ilmaantua paikalle ilmoittamatta. Pressi-kortin saat tapahtuman infosta, joka löytyy kilpailukeskuksen liikuntasalin oven vierestä. Pressikortilla saat kioskilta makkaraa sekä kahvia ja särpimiä. Kortti oikeuttaa myös pysäköintiin järjestäjien piikkiin!) Lehdistölle ona varattu tilaa kutsuvieraiden kanssa yhteisestä luokasta koululla. Tilaan toimitetaan tuloksia ja siellä on mahdollista seurata kisan GPS-seurantaa. Tervetuloa mukaan!