Hauskin Hisukisat 2021

23.-24.1.2021 Evolla

Lauantaina 23.1.2021 kansallinen keskimatkan kilpailu sekä Lahden alueen ja Hämeen alueen AM-keskimatka

Sunnuntaina 24.1.2021 kansallinen pitkänmatkan kilpailu sekä Lahden alueen,Hämeen alueen ja Uudenmaan alueen AM-pitkämatka

8.1.2021: Kisat peruttu

Lumitilanne ja talviset sääennusteet olisivat mahdollistaneet hiihtosuunnistuskilpailujen pitämisen, mutta koronatilanne ei sitä mahdollistanut. Hyvin pitkään puntaroimme vastuullisuuttamme koronan edessä ja toisaalta vastuullisuuttamme hiihtosuunnistusta ja hiihtosuunnistajia kohtaan. Yritimme löytää ratkaisuja, joilla tapahtuman järjestäminen olisi ollut mahdollisimman koronaturvallista vallitsevassa tilanteessa voimassa olevilla ohjeilla ja määräyksillä. Jaoston johtoryhmä teki yksimielisen päätöksen kisojen perumisesta keskusteltuaan asiasta maakunnallisen pandemiaryhmän kanssa. Pandemiaryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan ja totesi että maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja –kilpailuja ei tule tässä tilanteessa järjestää.

Toivottavasti yhteisillä ponnistuksilla korona saadaan nopeasti taltutettua ja päästään normaaliin hiihtosuunnistuseloon mahdollisimman pian!

 

31.12.2020:

Eilisen aamupäivän aikana satoi mukavasti lisää lunta. Parhaimmillaan sitä oli jo noin kymmenen senttiä. Iltapäivän vesisateen jäljiltä lumikerros oheni, mutta edelleen lumen siemen on maahan kylvettynä. Sääennuste näyttää talviselta ja sen osalta mahdollisuuksia kisajärjestelyihin edelleen on olemassa. Käytännössä meidän tarvitsee päästä maastoon tekemään hommia loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna, jotta kisat saadaan viriteltyä kuntoon.

Koronatilanteen osalta vaikuttaa heikommalta. Kanta-Hämeen alueella on tällä hetkellä tiukat rajoitukset voimassa 17.1 saakka. AVI on lupaillut lisäinfoa loppiaisen tienoilla. 

Näin ollen perjantaina 8.1.2021 teemme päätöksiä kisojen kohtalosta. Silloin tiedetään enemmän lumi- ja koronatilanteesta.

 

12.12.2020:

Hiihtosuunnistuskisojen perinteisten peikkojen lumi- ja pakkasriskien lisäksi järjestelyihin oman arvioitavan asian muodostaa myös koronatilanteen kehittyminen. Seurataan tilanteiden kehittymistä. Järjestelyjen osalta edetään siten, että olosuhteiden ja koronatilanteen mahdollistaessa kisat pystytään pitämään. Tällä hetkellä ei ole lunta kuin väriksi ja koronarajoitteetkin ovat varsin vahvoja.