HAUHON SISU

Suunnistusjaosto

 

Kompassi-cup 2023 - Pelastussuunnitelma

Kompassi cup logot

Pelastussuunnitelma Kompassi-cup 10.5.2023

Järjestäjä: Hauhon Sisu ry / Suunnistusjaosto

Tilaisuus: Lasten ja Nuorten suunnistuskilpailu – Kompassi-cup, Hauho kk, kilpailukeskus urheilukentällä, Suppatie 8, Hämeenlinna – kilpailumaasto Vuorenharjussa

Tapahtuma-aika 10.5.2023 klo 16:00-20:00

Suunnitelman laatijan yhteystiedot: Mikko Lepistö, 050 315 4385, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

SUUNNITELMAN SISÄLTÖ

Toiminnan kuvaus

Suunnistuskilpailu Hauhon kirkonkylässä. Kilpailijoita odotetaan tulevan noin 120. Lisäksi paikalle saapuu kilpailijoiden huoltajia noin 30-40 henkeä.

Tapahtumaan järjestelyihin osallistuu noin 20 toimitsijaa. Paikalle saapuvat ihmiset ovat liikuntakyvyltään hyvää tasoa. Tapahtumassa pääosassa on kilpailijoiden oma suunnistussuoritus ja siihen liittyvät huoltotoimet (pukeutuminen, valmistautuminen yms.) Tapahtumassa ei tarjoilla alkoholia, eikä suunnistuskilpiluissa tyypillisesti esiinny järjestyshäiriöitä. Kilpailun toteutuksesta on erilliset kilpailuohjeet, joissa annetaan ohjeita tapahtuman kulkuun.

Tämä kilpailu kuuluu yhtenä tapahtumana Hämeen alueen Kompassi-cuppiin.

  1. Tapahtuma-alue

Tapahtuma-alueena toimii Hauhon urheilukenttä ja Vuorenharjun maasto. Maastossa liikkuvat vain kilpailijat kilpailusuorituksensa aikana. Tapahtuman seuranta ja huoltotoimet tapahtuvat urheilukentällä. Pysäköinnistä vastaavat huolehtivat siitä, että väylät hälytysajoneuvojen pääsylle kisakeskukseen ovat avoimina.

  1. Turvallisuusorganisaatio

Kilpailuorganisaatio vastaa järjestyksen pidosta kilpailunjohtajan määräysten mukaan. Liikenteenohjauksessa käytetään aiempaa kokemusta tehtävistä omaavia, henkilöitä ja noudatetaan annettuja määräyksiä.

  1. Toimenpiteet vaaratilanteiden ehkäisemiseksi

Tapahtuma-alue on laaja. Osallistujien liikkumista ohjataan kilpailuohjeissa annettavilla ohjeilla, opasteilla sekä viitoituksilla. Myyntipisteissä, joissa on nestekaasugrille, on ensisammutusvälineinä jauhesammutin ja palopeitto.

Liikenteen ohjaus: Kilpailijat opastetaan kilpailupaikalle kilpailukutsun mukaisesti riittävän suurilla opasteilla. Pysäköintipaikat sijaitsevat urheilukentän pysäköintialueella sekä tarvittaessa Hauhon yhtenäiskoululla. Liikenteen ohjausta suoritetaan pysäköintiin varatuilla alueilla. Liikenteenohjaajat käyttävät keltaista suojaliiviä.

  1. Toimintaohjeet onnettomuus-, vaara- ja vahinkotilanteissa

Tapahtuma-alueella oleskeleville annettavat ohjeet löytyvät kilpailuohjeesta ja tästä pelastussuunnitelmasta. Ohjeita toistetaan kenttäkuulutuksessa tarpeen mukaan.

Sairaskohtausten ja tapaturmien varalta on kilpailukeskuksessa ensiapupiste, jossa on ensiaputaitoisia henkilöitä. Kilpailijoiden huoltajien joukossa on todennäköisesti ammattitaitoista lääkintähenkilöstöä, jota tarvittaessa kutsutaan kenttäkuulutuksilla apuun.

Maastoaluetta halkoo muutama pieni hiekkatie. Maastossa loukkaantunut henkilö pystytään kuljettamaan teihin nojautuen normaalilla henkilöautolla tai sairasautolla.

Lähin ambulanssi päivystää Tuuloksessa. Ajoaika noin 20 minuuttia.

Mahdollisissa rikos- ja ilkivaltatilanteissa hälytykset hätänumerosta 112

Muissa onnettomuustilanteissa hälytys hätänumerosta 112

Kilpailijan eksyminen on epätodennäköistä, mutta kanssakilpailijat ovat tarvittaessa suunnistuksen lajisääntöjen perusteella velvoitettuja osallistumaan kadonneiden etsintään järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa etsintää johtaa poliisi.

  1. Viranomaisten hälyttäminen

Sairaankuljetus, palokunta ja poliisi hätänumerosta 112

  1. Päiväys ja allekirjoitus

 

Hämeenlinnassa 5.5.2023 Mikko Lepistö