Etusivu Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet. Ohjeiden julkaisemisen (2.2) jälkeen tehdyt muutokset mainitaan tässä. 

- 2.2 klo 22 Lisätty mainita suksien huoltamisesta ja vaihtamisesta viestin aikana

-3.2 klo 23 EmiTag leimasimen numerosarjat eivät ole rastin koodi. Koodi roikkuu orsinarussa.

-4.2 klo 24 Lisätty finalin ensimmäiset lähtöajat

6.2.2016 HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE)

7.2.2016 SM-SPRINTTIVIESTI

Tuuloksessa (Hämeenlinna)

Lauantaina 6.2. henkilökohtainen sprinttikilpailu (karsinta ja loppukilpailu)

Sunnuntaina 7.2. parisprinttiviesti (4–6 osuutta)

OHJELMA

Perjantai 5.2

18.00-20.00 Info avoinna kisakeskuksessa 

Lauantai 6.2.

8.00 Kilpailukeskus avautuu

9.30 Karsinnan ensimmäiset lähdöt

13.30 Finaalin ensimmäiset lähdöt

17.00 Kilpailukeskus sulkeutuu

Sunnuntai 1.2.

8.00 Kilpailukeskus avautuu

9.30 Viestin 1. lähtö

10.45 Viestin 2. lähtö

12.00 Viestin 3. lähtö

KILPAILUORGANISAATIO

Kilpailun johtaja: Mikko Lepistö 040 540 9183 ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen )

Ratamestari:  Ari Hiiri 050 349 9391

IOF-valvoja: Unto Kanerva

Kilpailun TA: Petri Annila

Ratavalvoja: Hannu Lähteenmäki

Tulospalvelu, Maali, Vaihto: Risto Kivinen (Result Fellows) ja Lasse Lepistö 050 581 4443

Info: Marja-Liisa Salonen 050 345 8512

Lähtö: Arttu Koskinen 0400 823 572

Tiedottaja: Jaakko Liukkala 040 509 0141 ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ) ja Tuija Laine 040 581 7770

Lehdistön isäntä: Pentti Talikainen 040 865 4934

Pysäköinti: Heikki Tennilä 040 526 1457

Ensiapu: Hauhon SPR 050 533 6442

Ravintola: Senni Lepistö 040 744 6448

Kisakeskus: Pertti Salonen 050 3015633

Palkinnot: Jukka Pohjola 050 329 3053

Kuulutus: Marko Mäkelä 050 545 8203

Kutsuvieraat: Pekka Liukkala 050 561 9528 ja Petri Rolig 050 577 4245

Tuomarineuvosto: Unto Kanerva  pj (RaJy), Timo Salonen (VaHa), Mirkka Maisila (MS Parma)

SÄÄNNÖT JA VASTUU

Kilpailuissa noudatetaan IOF:n ja SSL:n lajisääntöjä, hiihtosuunnistuksen SM-kilpailujen erillisohjeita 2016 ja järjestäjien antamia ohjeita. Osallistuminen omalla vastuulla.

OPASTUS

Valtatieltä 12 Tuuloksesta, 3km VT10 ja VT12 risteyksestä Tampereelle päin. Opastuksesta kisapaikalle alle 1km. Kilpailukeskuksen osoite Tuuloksen koulu, Suolijärventie 15, Hämeenlinna. Pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta käännyttäessä valtatieltä pysäköintipaikalle sekä lähdettäessä pysäköintipaikalta takaisin valtatielle. Liikenne valtatiellä on vilkasta ja näkyväisyys liittymissä on osittain rajoittunut.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti on järjestetty auratulle pellolle, josta matkaa kilpailukeskukseen on n. 250 m. Parkkipaikalle ajetaan opasteiden mukaisesti. Kisakeskukseen nähden valtatien toisella puolella olevalta parkkipaikalta pitää kiertää kilpailukeskukseen tunnelin kautta.  Parkkiliput lunastetaan infosta.  Liput tarkastetaan ulos ajettaessa. Yhden päivän parkkilipun hinta on 3 € ja molempien päivien lipun hinta on 5 €.  Matkailuauton voi jättää yöksi parkkipaikalle.  (huomioitava turvaetäisyys 4m matkailuautosta toiseen, jos autossa majoitutaan)

KILPAILUNUMEROT

Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailukeskuksesta koulun liikuntahallista. Omat hakaneulat kiinnitykseen.   Karsinnassa ja loppukilpailussa kaikki kilpailijat käyttävät samaa numeroa.  Pariviestissä parittomat osuudet käyttävät valkopohjaista numeroa ja parilliset osuudet keltapohjaista numeroa. Numero kiinnitetään OIKEAAN reiteen. 

EMITAG-LEIMAUSKORTIT

Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausta. Vuokrattavat EmiTagit saa perjantai-iltana infosta klo 18–20 ja lauantaiaamuna infon läheisyydestä erillisestä jakopisteestä. EmiTag vuokra 6 € maksetaan käteisellä noudettaessa. EmiTag-kortit on palautettava viimeistään sunnuntaina maaliintulon jälkeen infoon. Palauttamatta jääneestä EmiTagista veloitetaan 100 €. Mahdollisuus rastiväliaikojen tulostamiseen on liikuntahallin aulassa.

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kortin toimivuudesta, joten se on hyvä testata mallirastilla opaspaalun läheisyydessä. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua tai järjestäjien antamaa kilpailukorttia, suoritus hylätään (suunnistuksen lajisääntö 11.518 )

Maalin lähistölle ei saa mennä seuraamaan kilpailua EmiTag taskussa. Muuten tulospalveluun tulee virheellisiä tuloksia.

KIELLETYT ALUEET

Kilpailualueella saa liikkua vain kilpailusuorituksen aikana. Kilpailumaastoon saa mennä hiihtelemään sunnuntaina klo 13:15 jälkeen.  Kilpailumaasto sijaitsee kilpailukeskukseen nähden valtatien toisella puolella. Valtatietä ei saa ylittää vaan se pitää alittaa tunnelia pitkin.

KARTTA

Tulostekartta 02/2016, mittakaava 1:5000. Kartan koko A4.  Käyräväli 5 m.  Koodit ovat rastin järjestysnumeron perässä (esim. 3-182). Koodinumero on yhtä suurilla numeroilla kuin rastinumero. Kilpailualueen vanha kartta on nähtävissä kilpailukeskuksessa.  Kartat kerätään maalissa /vaihdossa sarjoittain laatikkoon. Kartat palautetaan sunnuntaina klo 13:00 koulun katoksessa.

Jos haluat kartan jälkikäteen postitse, niin voit käydä infossa täyttämässä kirjekuoreen osoitteesi ja merkitä kuoren taakse tiedon siitä, minkä sarjan ja viestissä minko joukkueen kartta/kartat kuoreen laitetaan. Palvelumaksu on 3 €/kuori maksetaan infoon. 

MAASTO

Kilpailumaasto jakaantuu kolmeen osaan. Kilpailukeskuksen pellolla olevaan stadioniin, laajaan rinteeseen ja rinteen eteläpuolella olevaan männikkökankaaseen. Urilla on liikennettä kumpaankin suuntaan, joten varokaa vastaantulijoita.  Olkaa erityisen varovaisia rinnealueen vauhdikkaissa laskuissa. Noudattakaa varovaisuutta vähäisestä lumitilanteesta johtuen. Aina on mahdollista, että suksi tökkää yhtäkkiä johonkin kiveen tai kantoon myös luistelu-urilla.

Maaston lumitilanteesta tiedotetaan kisojen nettisivulla ja lisäksi erillisellä tiedotteella kisa-aamuina.

URAVERKOSTO

leveää luistelu-uraa (2-4m) noin 9 km

luminen tie, (=lähes samanlainen kuin leveä luistelu-ura, mutta voi olla kiviä enemmän) noin 2km

kapeaa luistelu-uraa (1,5-2m) noin 6 km

kelkkauraa(0.8-1.2m) (= katkoviivaura) noin 20 km

hidasta uraa (epätasainen kelkalla ajettu ura) (= pisteura) noin 1 km

RASTIT JA LEIMAUS

Rastit ovat läpihiihdettäviä. Rastilippu, koodilappu ja  EmiTag rastileimasin roikkuvat orsinarussa. EmiTag on sijoitettu roikkumaan rastilipun sisäpuolelle. EmiTag rekisteröi rastilla käynnin noin puolen metrin etäisyydeltä, jonka jälkeen EmiTag-ranneke vilkkuu 10 sekunnin ajan onnistuneen leimauksen merkiksi. Leimaukseen siis riittää EmiTagin vienti rastilipun vierestä. Rastileimasinta ei tarvitse koskettaa. Rastin koodi on orsinarussa roikkuva koodi - ei EmiTag leimasimessa näkyvä numero.

Olkaa erittäin huolellisia leimauksissa ja varmistakaa joka rastilla rannekkeen vilkkuvista valoista, että leimaus on onnistunut. Leiman puuttuminen johtaa hylkäykseen.

MALLIRASTI

Mallirasti sijaitsee opaspaalun luona. Siinä voi myös testata EmiTagin toimivuuden. 

MAALI

Maalialue on kilpailukeskukseen nähden valtatien toisella puolella. Kulkeminen maalialueelle vain tunnelin kautta.

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitettu ura maaliin. Viitoitukselta ei saa poiketa.

Kilpailussa ei käytetä maalileimausta. EmiTag rekisteröi kilpailijan saapumisen maaliin langattomasti maalilinjalla. Maaliin tulon jälkeen siirrytään leimatarkastukseen. Leimantarkastukseen pääsee yksi kilpailija kerrallaan, jotta EmiTag kortin purkaminen onnistuu ongelmitta.

Leimantarkastuksen läheltä on rauhoitettu suurehko alue, jotta leimantarkastukseen tulisi luetuksi vain maaliin saapuneiden kilpailijoiden EmiTagit. Tätä aluetta ympäröi näkymätön 20m EmiTagiton turva-alue, jonne saa kyllä tulla, mutta ei EmiTag taskussa. Turva-alueen noudattamista seurataan tulospalvelussa...

 Itkumuuri on maalialueella sijaitsevassa tulospalvelukopissa. Karsinnan maali suljetaan lauantaina klo 12.00 ja loppukilpailun klo 16.30. Viestin maali suljetaan sunnuntaina klo 14.30.

OHJEET KESKEYTTÄNEITÄ VARTEN

Keskeyttäneiden on tultava maalin läpi tai jos se ei ole mahdollista, niin keskeyttäjien on ilmoittauduttava maalissa EmiTagin tarkastuspisteessä ja samalla luovutettava karttansa.

VOITELU

Suksien voitelu ulkotiloissa. Suksien voitelua varten varattu sähköpistokkeita, joiden sijainti merkitty kilpailukeskuksen karttaan.

PUKEUTUMINEN JA PESU

Kilpailukeskuksessa liikuntahallissa.

WC:t

Kilpailukeskuksessa liikuntahallissa ja koulurakennuksessa. Lähtöpaikoilla ei ole vessoja. Maali/viestin vaihtoalueen tuntumassa (200m päässä) on vessa Tampereen suunnasta tulevien parkkipaikan ja valtatien välissä.

ENSIAPU

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

TULOKSET

Tulostaulu kilpailukeskuksessa. Tulokset ja väliajat löytyvät tulospalvelusivuilta osoitteesta: www.hauhonsisu.fi/suunnistus

 

PALKINNOT

Palkinnot jaetaan liikuntahallissa tulostaululla määritetyn aikataulun mukaisesti

Kolmelle parhaalle jaetaan mitalit. Mitalien lisäksi plaketeilla palkitaan seuraavasti: henkilökohtaiset sarjat H/D21 – H/D14 sijat 4–10,  H/D35 – H/D70 sijat 4–6 ja  sprinttiviesti: sarjat H/D21 – H/D14 sijat 4–6.

Voittajille kunniapalkinnot molempina päivinä.

B ja C finaalissa ei jaeta palkintoja.

MUKSULA

Kilpailukeskuksessa ei ole muksulaa. 

RAVINTOLA

Koulun ruokalassa toimii kahvio, jossa molempina päivinä on tarjolla tyypillisiä kahviotuotteita. Lauantaina on tarjolla lisäksi keittolounas soppatykistä.  Ruokala on varsin rajallinen tila, joten toivotaan, että tilaa käytetään ensisijaisesti kahvitteluun/ruokailuun ja oleskelu tapahtuisi muissa tiloissa. Pihalla on makkaragrilli. 

SÄÄVARAUS

Lumi- ja pakkastilanteen sekä sääennusteiden mukaan kilpailut pystytään pitämään suunnitelmien mukaisesti. Mikäli jotain aivan käsittämätöntä tapahtuisi, siitä tiedotetaan välittömästi kisojen nettisivulla.

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU H/D21 sarjoissa kilpailu on WRE-kilpailu. Samalla se on katsastus Itävallassa maaliskuun alussa pidettäviin aikuisten EM-kilpailuihin. 

Nuorten MM-kilpailuihin ja 17-vuotiaiden EM kilpailuihin katsastetaan sarjoissa H20,D20, H18, D18, H16 ja D16.

 

SARJAT, MATKAT JA FINAALIN ENSIMMÄSET LÄHTÖAJAT

 alt

 

 

Sarjat H21 ja D21

SM-loppukilpailuun pääsee karsinnan perusteella H21 sarjassa 30 parasta kilpailijaa ja D21 sarjassa 20 parasta kilpailijaa, jotka ovat suorittaneet karsinnan hyväksytysti.

Loppukilpailusta karsiutuneille ja karsinnassa keskeyttäneille ja hylätyille järjestetään B-finaali kansallisena kilpailuna sarjoissa H21B ja D21B.

Karsintaan osallistumattomilla ei ole oikeutta osallistua B-finaaliin vaan heillä on mahdollisuus hiihtosuunnistukseen C-finaalissa.

Muut sarjat:

Kaikki karsinnan hyväksytysti suorittaneet pääsevät loppukilpailuun.

Karsinnassa keskeyttäneille, hylätyille ja karsintaan osallistumattomille järjestetään mahdollisuus hiihtosuunnistamiseen C-finaalissa. 

C- finaali

C-finalistit jaetaan tarvittaessa useampaan C-finaalisarjaan. Jokaisessa C-finaalin sarjassa on sama rata. C-finalisteille annetaan myös lähtöajat. C-finaalissa on käytössä sama lähtöpaikka ja maali kuin muissakin finaalisarjoissa.  C-finaalista ei jaeta rankipisteitä.

VERRYTTELY

Kilpailukeskuksen verryttelyalue on pellolla maalin läheisyydessä. Karsinnan lähtöpaikalla voi verrytellä lähtöviitoituksen ladulla. Finaalin lähtöpaikalla on verryttelylenkki. Lähtöviitoituksilta ei saa poiketa muulle urastolle verryttelemään.

LÄHTÖ

Karsinnassa viitoitus lähtöön alkaa opaspaalulta. Opaspaalu on koulun pihassa. Matkaa lähtöön on noin 0,9 km. Viitoitus kulkee maalialueen jälkeen hiihdettävää uraa pitkin. Karsinnan lähtöön kelta/punainen viitoitus.

Finaalissa viitoitus lähtöön alkaa opaspaalulta. Matkaa lähtöön on noin 1,0 km Viitoitus kulkee maalialueen jälkeen hiihdettävää uraa pitkin. Finaalin lähtöön on sininen viitoitus.

Viestin lähdöstä erillinen ohje alempana.

Lähtöviitoituksilta ei saa poiketa urille kisamaaston puolelle. Karsintakilpailun viimeisen lähdön jälkeen loppumatka karsinnan lähtöviitoituksesta muuttuu kilpailualueeksi, jolla liikkuminen on kielletty. Finaalin lähtöviitoituksen loppu on kiellettyä aluetta karsintakilpailun aikana.

Valtatien toiselle puolelle saa kulkea vain tunnelin kautta.

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 3 min ennen lähtöä, jolloin nollataan Emit-tag. 2 min ennen lähtöä siirrytään mallikartoille, 1 min ennen lähtöä siirrytään karttaämpäreille. Kartan saa ottaa 15 sekuntia ennen lähtöä. K-piste on noin 15m lähdöstä.

Lähtöpaikalta ei ole järjestetty varusteiden kuljetusta kilpailukeskukseen. 

 

VIESTIN HIIHTOJÄRJESTYS

Viestijoukkueen hiihtojärjestys on ilmoitettava kilpailukansliaan viimeistään lauantaina klo 17.00, ellei sitä ole tehty jo IRMA-palvelussa. 

 

VIESTIN SARJAT JA MATKAT 

alt

 

VIESTIN VERRYTTELYALUE

Verryttelyalue on lähtö/maalialueella. 

 

SUKSIEN HUOLTO JA SUKSIEN VAIHTAMINEN VIESTIN AIKANA

Suksien rasvaus ja vaihtaminen on sallittua maali/vaihtostadionilla viestin aikana.

 

VIESTIN LÄHTÖ

 Viestin lähdöt ovat porrastetusti seuraavat:

Klo 9.30 H140-,  D120-,  D140-  H16,  D16

Klo 10.45 H100-,  H120-,  D80-,  D100-,  H18, D18

Klo 12.00 H21,  D21,  H80-,  H20,  D20

 

TOIMINTA VIESTIN LÄHDÖSSÄ

Lähtö tapahtuu maali/vaihtoalueen takaosasta karttatelineen luota. 

Ensimmäisen osuuden viestinviejät siirtyvät lähtöalueelle ”kilpailijat sisään” portin kautta noin 10 minuuttia ennen lähtöä. Huolehtikaa, että EmiTag kortinne nollataan tässä yhteydessä. EmiTag

 5 minuuttia ennen lähtöä alkaa kilpailijoitten ryhmittyminen lähtöriveihin kuulutuksen ja toimitsijoiden opastuksella.

2 minuuttia ennen lähtöä jaetaan kartat karttatelineelle väärinpäin.

30 sekuntia ennen lähtöä saa kilpailija kuuluttajan komennosta kääntää kartan ja asettaa sen telineeseen.

Lähtö tapahtuu äänimerkistä

 

Viestin aloitusosuudella on luistelukieltoa 100m. Luistelukielto päättyy lähettäjän osoittamassa kohdassa.

Olkaa rauhallisia ja varovaisia viestin lähtötohinassa. Varmistakaa, että teillä on oikea karttanne.

VIESTIN VAIHTO/MAALI ALUEEN JÄRJESTELYT

 alt

 

 

 

VIESTIN VAIHTO

Toisen osuuden viestinviejät siirtyvät vaihdon odotusalueelle ”kilpailijat sisään” portin  kautta heti viestin lähdön tapahduttua. 

 

Vaihtoon saapuva kilpailija:

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

Vaihto tapahtuu maalilinjan jälkeen merkityllä vaihtoalueella kädellä koskettamalla lähtevää kilpailijaa.

Vaihdon jälkeen kilpailija siirtyy välittömästi EmiTagin tarkastukseen.

EmiTagin hyväksytyn lukemisen jälkeen kilpailija laittaa karttansa oman sarjansa mukaiseen laatikkoon ja siirtyy nollauksen kautta nollattujen kilpailijoiden verryttelyalueelle. 

 

Lähtevä kilpailija:

Vaihdon tapahduttua lähtevä kilpailija hiihtää karttatelineelle, ottaa oman numeronsa ja osuutensa mukaisen kartan ja jatkaa K-pisteen kautta maastoon.

Väärän kartan ottaneen joukkueen suoritus hylätään.

Kilpailija, jonka kartan on toinen joukkue ottanut, saa uuden kartan K-pisteen luona olevasta varakarttapisteestä.

 

 

 

Hauhon Sisu toivottaa kilpailijoille nautinnollisia ja haastavia hiihtosuunnistushetkiä!

 

Viimeksi päivitetty (04.02.2016 21:44)

 
Yhteistyössä
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki