Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet (2.9.2019)

30.8 JÄLKEEN TULLEET MUUTOKSET KIRJOITETTU NÄIN

Suunnistuksen Sotilas SM, henkilökohtainen kilpailu, Tuulos 3.9.2019

Säännöt ja ohjeet

Kilpailussa noudatetaan sotilaiden Suomen mestaruuskilpailujen ja Suomen suunnistusliiton lajisääntöjä.

Vastuuhenkilöt

Kilpailun johtaja: Mikko Lepistö, 050 315 4385, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kilpailun apulaisjohtaja: Pasi Lehtonen, 040 5636 943, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Pääratamestari: Ari Hiiri, 050 349 9391, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Radat suunnitellut työryhmä Ari Hiiri, Jouni Heikkilä, Lauri Lindberg ja Mikko Lepistö
Tulospalvelu: Lauri Lindberg, 040 552 2450, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kuulutus: Arttu Koskinen, 0400 823 572
Lähtö: Jussi Lempinen, 0440 606 761
Ensiapu: PSPR lääkintäpartio ja sairasauto
Kahvila: Sotilaskotiteltta

Valvoja: Marko Haapiainen

Tuomarineuvosto:
PE:n edustaja: Kapt Heikki Nousiainen, 0299 410178
Järjestäjän edustaja: Maj Tatu Pulkkinen, 0299 442 130
Kilpailun valvoja: Kapt Marko Haapiainen, 0299 410 166
Sihteeri (ei äänioikeutta): Vääp Pasi Suvisola, 0299 442 745
Kilpailujoukkueiden edustaja valitaan 3.9.2019

Aikataulu:
11:30 Joukkueen johtajien kokous, kilpailukeskus
11:50 Kilpailujen avajaiset
12:00 Ensimmäinen lähtö

Opastus
Opastus valtatieltä 10 Hämeenlinnan ja Tuuloksen väliltä, noin 5 km Tuuloksesta Hämeenlinnan päin. Kilpailukeskus on Pannujärven teollisuusalueella Teijo-Talojen talotehtaan pihassa. Navigointiosoite opastuksen alkuun: Tuuloksentie 1890 Hämeenlinna. Opasteet ovat paikoillaan tiistaina 3.9 klo 9.00 alkaen. Pyydämme huomioimaan, että kilpailukeskukseen ajo on opastettu Pannujärven teollisuusalueen risteyksen kautta, koska Karhukorventien ja valtatien risteys on erittäin vaarallinen. Tämä risteys on keskellä ohitussuoraa ilman kääntymiskaistoja.

Pysäköinti
Autojen pysäköinti tapahtuu järjestäjän osoittamille pysäköintialueille.

Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksessa ei ole käytössä sisätiloja. Pukeutumista varten on varattuna teltat sekä miehille että naisille. Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymismahdollisuutta.

Kilpailukeskuksessa on WC:t.

Info sijaitsee maalin lähistöllä.

Lähtöajat
Lähtöluettelo on nähtävissä kilpailujen nettisivulla ja kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Lähtöluettelo muodostetaan Puolustusvoimien ohjeiden mukaisesti. Ensimmäinen lähtö klo 12:00. Huom, kts. kilpailuohjeen kohta lähtökynnys.

Emit
Käytössä Emit-leimaus. Tarkistusliuskat ovat saatavilla lähtökynnyksellä.

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta. Jos numero on väärä, ilmoita siitä etukäteen tulospalveluun, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tarkista myös korttisi toimivuus mallirastin yhteydessä olevassa tarkistuspisteessä. Jos korttisi ei toimi, saat infosta tilalle lainakortin. Emit-numeroa ei tarkisteta lähtöpaikoilla. Väärällä emit-numerolla juossut kilpailija hylätään.

Niille kilpailijoille, joiden Emit-numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä, on varattu lainakortit. Kortin saa infosta. Lainakortti on palautettava infoon kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 80 €.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumerot ja hakaneulat ovat saatavilla lähtökynnykseltä. Numeroita ei tarvitse palauttaa.

GPS-seuranta
Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa sarjoissa H21,D21 ja varusmiehet. SEURANNASSA MUKANA KAIKKI NÄIDEN SARJOJEN KILPAILIJAT.

GPS-laitteet ja niiden kantamiseen tarkoitetut liivit jaetaan lähtökynnyksellä. Seurantalaitteen käyttö on pakollista seurantaan valituille kilpailijoille. Seurantalaite painaa noin 100g ja on noin nyrkin kokoinen.

Suorituksen jälkeen kilpailijat palauttavat seurantalaitteet infoon. Palauttamatta jätetystä seurantalaitteesta peritään 500 € maksu.

Yleisöllä on mahdollista seurata GPS-seurantaa kisojen nettisivulle ilmestyvän linkin kautta. Seuranta avataan lähtökynnyksen sulkeuduttua. Nettiseuranta löytyy myös osoitteesta www.gpsseuranta.net

Maasto
Maasto on osittain samaa kuin syksyn 2018 SM-yö kisassa. Maasto on hyvää hämäläistä suunnistusmaastoa. Kulkukelpoisuus ja maastopohja alueella on pääosin hyvä, suppa-alueilla pienipiirteisyys ja korkeuserot lisäävät vaativuutta. Alueella on jonkin verran polkuja. Maastoa halkoo ja rajaa useampi metsäautotie. Katso erillinen valvojan/ratamestarin lausunto.

Kartta
Mittakaava on 1:10 000, koko A3. Käyräväli 5 m, tulostettu viikkoa ennen kisoja. Kartta muovisuojuksessa. Kartoitus Jussi Silvennoinen 2017/2018. Karttaa on ajantasaistettu kesällä 2019.

Kilpailijat saavat pitää karttansa saavuttuaan maaliin. Lähtemättömälle kilpailijalle ei saa näyttää karttaa ennen kilpailusuoritusta.

Hajonta
Varusmiesten sarjassa (VM) on käytössä hajonta perhoslenkein. Parittomille ja parillisille kilpailunumeroille on omat karttansa. Kilpailija vastaa itse siitä, että ottaa oikean kartan. Tarkistakaa kartasta, ei pelkästään ämpäristä, että otatte oikean kartan. Olkaa huolellisia että kierrätte rastit rastinumeroiden mukaisessa järjestyksessä.

Hajontalenkkien periaate ja keskusrasti, jolla käydään ja leimataan useampaan kertaan, on merkitty alla olevan kuvan mukaisesti.

 

 Hajontaperiaate

Rastinmääritteet

Karttoihin on painettu rastinmääritteet. Kilpailukartoissa on merkittynä rastin koodi rastin järjestysnumeron perässä. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole.

Lähdöt ja lähtökynnys

Lähtöön on matkaa 1,0 km. Varokaa autoja lähtöviitoituksella.

Kilpailussa on lähtökynnys. Lähtökynnys sijaitsee lähtöviitoituksen varrella noin 200m ennen lähtöpaikkaa. Lähtökynnys pitää ylittää klo 13:00 mennessä. Lähtökynnyksellä ei saa käyttää puhelinta tai mitään muutakaan mobiililaitetta.

Mikäli sataa, niin lähtökynnykselle pystytetään teltta. Lähtökynnyksellä on WC.

Lähtökynnykseltä on varustekuljetus. Lähtökynnyksellä on muovipusseja varusteiden pakkaamista varten. Varusteet tuodaan kilpailukeskukseen.

Opastus lähtöpaikalle lähtee Infosta.

Toiminta lähdössä
4 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailija kutsutaan sisään (lähtöaika huudetaan)
3 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailija siirtyy 0-leimaukseen
2 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailija siirtyy mallikartoille
1 minuutti ennen lähtöaikaa: Kilpailija siirtyy kartoille
Lähtöaika Kilpailija saa lähteä

Myöhästyneet ilmoittautuvat erilliselle lähtötoimitsijalle ”myöhästyneet” kyltin luona.

Ratapituudet ja rastit

H21 7,7 km 14 rastia
H35-44 6,4 km 10 rastia
   
H45 5,5 km 11 rastia
H50 5,2 km 10 rastia
H55 4,4 km 9 rastia
D21 4,4 km 9 rastia
Varusmiehet 6,4 km 13 rastia

 

Rastit ja mallirasti

Kilpailukeskuksessa opaspaalun läheisyydessä on mallirasti ja Emit-tarkistusleimasin. Tarkista Emit-korttisi toimivuus. Näytöllisiä Emit-kortteja käyttävien syytä huomioida, että kortin näytössä näkyvä koodi ei välttämättä vastaa rastin koodia. 

Juomapaikka

Maastossa ei ole juomapaikkaa.

Kielletyt alueet
Kisa-alueella on piha-alueiden lisäksi karttaan merkittyinä ja kartan merkinnän mukaisesti maaston rajattuina kiellettyjä alueita.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa päivystää lääkintäpartio ja sairasauto.

Jos maastossa loukkaantunut kilpailija tarvitsee apua, kanssakilpailija on velvollinen tarvittaessa keskeyttämään oman kilpailusuorituksensa ja auttamaan.

Maali ja keskeyttäneet
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin, jossa tehdään maalileimaus ja sen jälkeen leimantarkistus. Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Maali suljetaan viimeistään kello 16:00.

Itkumuuri
Kilpailun tuloksiin liittyvät epäselvyydet selvitetään itkumuurilla, joka sijaitsee maalin yhteydessä.

Tulokset
Tuloksia tulee tulostaululle ja kisojen nettisivulle niin pian kuin mahdollista kisojen aikana.

Palkinnot
Kilpailun palkintojenjako järjestetään Vaakunasalissa Parolannummella 3.9. klo 19:00

Löytötavarat
Löytötavaroita voi tiedustella infosta ja kilpailun jälkeen numerosta 050 315 4385

Tsemppiä kisaan!