Etusivu Tiedottajan palsta 2019

Tiedottajan palsta 2019

3.2.2019

Kiitokset kaikille kisailijoille. Mukava järkkäillä kisoja, kun näkee iloisia,liikunnasta ja kilvoittelusta oikealla tavalla nauttivia ihmisiä.  Kiitokset yhteistyökumppaneillemme ja suuret kiitokset talkooporukallemme! Idea kisojen pitämisestä Evolla keksittiin noin puol toista kuukautta sitten ja asiaa alettiin tosissaan virittämään tämän vuoden puolella. Aika paljon ehtii tapahtumaan kuukaudessa.

 Hisu 2019 su kelkatHisu 2019 su keskus

Hisu 2019 su maaliinHisu 2019 su maaliviiva

3.2.2019 7:40

Lunta satanut 3-4cm. Sataa hiukan tuulen kanssa, joten määrä vaihtelee paikoittain. Kelkat lähtevät ajamaan uria klo 8:00. Uutta lunta - luistava keli.

 

2.2.2019

Eka kisapäivä kisailtu. Paljon komeita suorituksia sekä kisailijoilla että talkooporukalla. Tässä muutamia kuvia.

Hisu2019 infoHisu2019 ravinteli

Hisu2019 lapsetHisu2019 lähtöstäkuva1.2.2019

Rakennettiin näpäkkä kisakeskus tilapäisrakenteiden varaan. Rastit maastossa, urat ajettuna, kartat valmiina, tulospalvelun kompuutterit tikissä, kahvila kalustettuna ja makkaragriilikin makkaroita vaille valmiina. 

Vielä ennen kilpailuja tärkeimmät turvallisuusmuistutukset. Saapuessanne kisapaikalle loppumatka ajetaan sellaista tietä pitkin, jota käytetään myös kisasuoritusten aikana. Jos tulee hirvi tai peura yllättäen auton eteen, niin hiihtosuunnistaja se vasta yllättäen tuleekin. Maltti on valttia näissä kohdissa sekä autoilijoille, että myös kisailijoille. Järki mukana ja turvallisuus seikat mielessä koko ajan, vaikka kuinka on pää jo hapoilla. Metsässä voi hölmöillä ja pummata, mutta tiellä ei.

Tämän viikon lumisateet tekivät hyvää auratuille teille. Viime viikonloppuna eniten sepeliä oli näkyvissä karttaan mustalla merkatulla tiellä, mutta sitä tietä ei ole tällä viikolla aurattu ja satanut lumi on ajettu lanalla tiehen kiinni. Ei pitäis kivien tökkiä, mutta kyllä siellä kuitenkin joku murunen jossain on, vaikkei nyt näykään.

Kisakeskuksen lähistölle oli aurattu viikolla yksi parinsadan metrin polkupätkä lingolla. Tätä aurausta ei ole merkitty kisakarttoihin, mutta lähdössä mallikartoissa se on merkittynä. Ratojen ja reitinvalintojen kannalta katsottuna tällä pätkällä ei ole oleellista merkitystä.

Tervetuloa!

Hisu2019 kuva kisakeskusHisu2019 lähtö

Hisu2019 pimee mettä

31.1.2019 19:33 / Lasse

Lähtöajat julkaistuna sarjoittain sekä seuroittain.

29.1.2019

Kisoihin tulossa mukavasti porukkaa. Yhteensä 450 kilpailijaa nauttii hiihtosuunnistuksesta tulevana viikonloppuna Evolla. Sääennuste on pitänyt. Lumet ovat säilyneet koko tammikuun ja edelleen ennuste näyttää talvisten kelien jatkuvan viikonlopun yli. Paukkupakkasiakaan ei ole luvassa. Kisaohjeisiin tuli tänään hiukan täydennystä. Kisamaastossa kulkevilla teillä näkyi aurauksen mukana esille tuleita kivenmurusia vielä viime viikonloppuna. Auramiesten kanssa on sovittu, että yhtä keskeistä lenkuraa ei enää tällä viikolla aurattaisi. Tilanne kehittyy päivä päivältä parempaan suuntaan, mutta parhaat fisserit jättäisin kyllä kotio SM-kisoja tai Lapin keväthankia oottamaan. Muistakaa, että Evon metsäopistolla on avoimet ovet lauantaina. Kantsii poiketa kattomassa!

26.1.2019

Tänään oli tehokas talkoopäivä Evolla. Ajettiin urat neljällä kelkalla. Raivattiin niitä vähäisiä risuja, joita urilla oli. Rakennettiin 59 rastia leimasimia vaille valmiiksi ja kartoitettiin / tarkistettiin suuri osa risteyksistä "perinteisin menetelmin"  eli kynällä kartalle korjailemalla. GPS:llä saa riittävällä tarkkuudella suurimman osan urastosta kiinni, mutta risteyksien tarkat muodot on tarpeen tarkistaa erikseen. Talkoilemassa tänään 10 kaveria. Lunta on niin että riittää - noin 40cm. Urat kuitenkin kantavat yllättävän hyvin jopa kävellä. Kaikki urat on ajettu vähintään kolmeen kertaan. Monet pätkät toki useamminkin kun kelkalla kannattaa ajella jouhevasti eteenpäin eikä vekslailla risteyksissä edestakaisin. Hyvältä näyttää. Huomenna jatketaan tarkistuksia ja kartoituksia muutaman kaverin voimin. Sääennuste lupaa kisaviikonloppuun inhimillistä keliä. AInakaan nyt ei näytä siltä, että tulisi kovaa pakkasta. Kisakeskukseen saadaan teltoilla ja katoksilla noin 300 neliöö jollain tavalla lämmitettyä tilaa. Huomatkaa, edullisin ilmoittautumisaika päättyy sunnuntai-iltana.Tervetuloa kisailemaan!

 

24.1.2019

Kisaohjeiden ensimmäinen versio on julkaistu nettisivulla. Ohjeissa mm sarjat ja matkat jelppaamaan sarjavalintaa ilmoittautumisen yhteydessä

 

20.1.2019

Kuluneen viikon aikana on satanut lunta noin 20cm lisää. Nyt lunta 30-40cm.  Lunta on enemmän kuin vuosikausiin ennen meidän järjestämiä hiihtosuunnistuskisoja. Eilen ajettiin kaikki urat auki. Hyvältä näyttää. 

Urakuva2 1Urakuva2 3

Urakuva2 2Urakuva2 4

15.1.2019

Ajettiin kaikki urat kelkalla viime viikonlopun aikana. Ratasuunnittelut käynnissä. Lunta noin 15cm. Lumitilanteen puolesta kisat voisi pitää vaikka heti. Muutama paikka on vielä möykkyinen, mutta lunta on lisää luvassa ja sääennuste on sopivan talvinen niin pitkälle kuin ennusteissa näkyy. Harvinaisen hyvältä näyttää hisukisajärjestäjän silmin katsottuna.

Urakuva1Urakuva2

Urakuva3 nuotioUrakuva4

6.1.2019

Urastoa aloitettiin hahmotella maastoon hiihtämällä tai kävelemällä jälkiä urille. Hienoa maastoa. Lunta noin 10cm. Ens viikonloppuna tarkoitus ajella urat ekaan kertaan kelkoilla. Kisakutsu julkaistu.

4.1.2019

Hauhon Sisu järjestää ensimmäistä kertaa hiihtosuunnistuskilpailut vanhan Lammin kunnan puolella. Kisamaasto on loistavasti hiihtosuunnistukseen sopivaa Evon retkeilyalueen kangasmaastoa. Kiitokset jo tässä vaiheessa Lammin Säkiälle, Metsähallitukselle ja Evon metsäopistolle tämän mahdolistamisesta.

Kisakeskus rakentuu maasto-olosuhteisiin leirialueelle, jossa on järjestetty jättimäisiä partioleirejä. Lämmintä sisätilaa ei ole tarjolla. Autot kuitenkin pysäköidään kilpailukeskuksen välittömään läheisyyteen, joten pientä tuulensuojaa tai lämpöä voi hakea omasta autostaan. Kisakeskukseen on suunnitelmissa pystyttää muutamia telttoja, joiden lämmitysratkaisuja selvitellään. Toivottavasti ei osu kisaviikonloppuun armottoman kovat pakkaset. Lämpimiä sisätiloja olisi ollut Evon metsäopistolla, mutta lauantaina 2.2 siellä järjestetään oppilaitoksen toimintaa esittelevät avoimien ovien päivät. 

Uraston valmistelut maastoon aloitettiin tänään kävelemällä jälkiä urapohjille. Lunta maastossa noin 10 senttiä.

Kilpailukutsu julkaistaan lähipäivinä.

26.12.2018

Kisojen nettisivuja pystyyn..

 
Yhteistyössä 2019
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki