HAUHON SISU

Hiihtojaosto

 

Hauhon ladut sijaitsevat Vuorenharjun maastoissa ihan kirkonkylän kupeessa. Parhaiten laduille pääsee urheilukentältä Suppatien päästä. Ladut ovat vaihtelevat sisältäen useita jyrkähköjä mäkiä. Valaistut ladut ovat 1,5km ja 3km, jotka saadaan kuntoon pienelläkin lumella. Hiukan enemmän lunta tarvitaan 5 km:n ladun aukaisemiseen. Vitosen puolivälin jälkeen pääsee Kirkonkylä-Eteläinen yhdysladulle, joka on molempiin suuntiin hiihdettävä. Hauhon latuverkoston kunnosta vastaa Hämeenlinnan kaupunki.
Latukartta »

Hauholla vilkas hiihtopäivä

Perinteikäs jo 60-luvulla aloitettu Hauhon laturetki hiihdettiin jälleen kerran Hauhon kirkonkylän ja Eteläisten välisellä reitillä. Aikoinaan retki kulki nimellä Hauhonselän hiihto, koska reitti kulki silloin lähes kylästä kylään ja myös pitkin Hauhonselkää. Silloin järjestelyistä vastasi Hauhon kunnan liikuntatoimi.

Joinakin vuosina hiihto on jäänyt hiihtämättä joko huonojen lumitalvien tai järjestäjien puutteen takia. Viimeisten 15 vuoden aikana reitiksi on vakiintunut Hauho kk- Hankala- Kokkila – Eteläinen.

Järjestelyvastuu on siirtynyt Hauhon Sisun harteille. Hiihto- ja suunnistusjaosto ovat yhdessä hoitaneet käytännön järjestelyt. Kokkilan kylätoimikunta on huolehtinut reitin vilkkaimmasta latuasemasta – Myllykodasta, joka sijaitsee sopivasti lähes reitin puolivälissä. Hämeenlinnan kaupunki on tietysti avainasemassa laturetken onnistumiseksi, sillä reitti noudattaa koko talven auki pidettävää hiihtoreittiä. Tänä vuonna Sisun hiihtojaosto teetti reitille uudet opasteet, jotka palvelevat jatkossakin hiihtäjiä myös muina aikoina kuin varsinaisen laturetken aikana.

Osallistujien runsas määrä hiukan yllätti järjestäjät, sillä kirkonkylän asemalla munkit pääsivät loppumaan, ja samoin Myllykodan maukkaat makkarat. Vilkkain latuasema oli taas kerran Myllykota, jossa kirjattiin yhteensä 230 kodan ohitusta päivän aikana. Osallistujakortin palauttaneita kirjattiin yhteensä 147. Osallistuneiden kesken arvottiin kolme arvontapalkintoa. Onnettaren suosiossa olivat Emma Kuikka, Merja Rannikko ja Jyrki Backlund.

Ohessa kuva tankkauksesta Myllykodalla. (Kuva: Jussi Ojala)

kokkilan kota