SM-erikoispitkä juostiin lauantaina 17.10. Orivedellä

SM-erikoispitkä juostiin kosteassa syyskelissä lauantaina 17.10.2020 Orivedellä.
Maasto oli hidaskulkuista ja kaikissa sarjoissa kilometriajat olivat tavallista hitaampia.

Hauhon Sisun suunnistajat toivat kisoista kotiin yhden mitalin ja yhden plaketin.
Kari-Veli Niemi suunnisti toiseksi sarjassa H60. Samassa sarjassa Jukka-Pekka Rantio oli jaetulla neljännellä sijalla. Onnittelut menestyksestä!

Kilpailun tulokset, väliajat ja reittihärveli löytyvät tästä linkistä.
Samasta linkistä löytyvät myös kaikkien sarjojen karttatiedostot tutustuttavaksi. Kukin voi niihin tutustua ja miettiä mistä olisi itse minkäkin rastivälin kulkenut. Näitä suunnitelmia voi sitten verrata reittihärveliin lisättyihin reitteihin. Tarjolla oli reippaita kiertoja, joilla pääsi hyödyntämään mm. metsäautoteitä, mutta olisiko sittenkin hyvällä toteutuksella ja vahvalla jalalla rastiviivaa myötäillen päässyt nopeampaa? Ehkä reittihärveli antaa joitain vastauksia tähän kysymykseen. 

 

Yökupit starttaa

Illat pimevät ja yösuunnistuskausi alkaa. Hämeenlinnan seudulla järjestetään  viisi yökuppi tapahtumaa tänä syksynä. Ensimmäinen on 14.9 Tarmon järjestämänä Moreenissa. Hauhon Sisun järjestelyvuoro on keskiviikkona 30.9. Tällöin samalla suunnistetaan sekä Hämeenlinnan alueen että Lahden alueen yökuppia Poutunkankaalla.

Lisätietoa Yökupeista www.hsrastit.info nettisivulla.

 

 

Korona suunnistuksia

HML liikuntahallit, Hattulan kunnan liikuntatoimi ja alueen suunnistusseuroja ovat yhdessä viritelleet Street-O suunnistusmahdollisuuksia koroja-ajan liikuttajiksi.

Ohjeet, kartat ja kysymykset löytyvät tästä linkistä:

www.liikuntahallit.fi/street-o

Pekolan Street-O tulokset: 

http://www.hauhonsisu.fi/suunnistus/siivous/tapahtumat/streeto-pekola2020/pekolan_streeto_tulokset.pdf

 

Normaalien kuntorastien sijaan alueen seurat järjestävät omatoimisia viikkorasteja. Viikkorastien kalenteri on täällä:

www.hsrastit.info

 

Lammin ja Tuuloksen Mennääs metsään - radoista on tietoa täällä: 

http://www.hauhonsisu.fi/suunnistus/siivous/tulokset/Mennaas_Metsaan_haaste_2020_A4.pdf

 

Paikallisten suunnistusseurojen jäsenille suunnatut taitoharjoitukset pyörivät myös omatoimiperiaatteella:

http://hsrastit.info/taito-2020/

 

Torstai- ja tiistairastien kesäjatko 1.6.2020 alkaen Hämeenlinnan seudulla

Hämeen Sanomien Torstai- ja tiistairasteja jatketaan Hämeenlinnan seudulla edelleen omatoimirasteina. Joidenkin viikkojen osalta tarjotaan omatoimirastien lisäksi toisena vaihtoehtona järjestettyä tapahtumaa.

Rasteja ovat järjestämässä Lammin Säkiä, Hämeenlinnan Tarmo, Kalvolan Keihäs, Hämeenlinnan Suunnistajat, Turengin Sarastus ja Hauhon Sisu. Järjestelyt poikkeavat hiukan viikosta toiseen koronaepidemian kehityksen ja järjestävien seurojen riskiryhmiin kuuluvien talkoolaisten mukaisesti.

www.hsrastit.info nettisivun kalenterissa ja myös Hämeen Sanomissa julkaistavassa ilmoituksessa on maininta onko kyseisellä viikolla omatoimirastit vai omatoimirastit sekä järjestetty tapahtuma.

Lisäohjeita löytyy www.hsrastit.info nettisivulta

Mennääs Metsään! -haaste

Kevään 2020 aikana liikutaan Lammin ja Tuuloksen maisemissa ”Mennääs Metsään!” -haasteen innoittamana.

Haasteessa liikutaan kartan kanssa etsien radan rastit ja suorittaen rasteilla olevia kysymyksiä, pähkinöitä ja tehtäviä.
Radan suunnistustehtävät pyritään pitämään riittävän helppoina, jotta mukaan lähtemisen kynnys olisi mahdollisimman matala. Ideana on saada mahdollisimman moni lapsi, nuori, perhe, pariskunta tai ihan kuka vaan liikkeelle ja nauttimaan keväisestä ulkoilusta.

Radan voi suorittaa omatoimisesti milloin vain se itselle parhaiten sopii. Rata suoritetan omaa mobiililaitteella (kännykkä tai pädi) hyödyntäen PDF-kartan avulla. Radan voi kiertää myös tulostamalla itse PDF-kartan.

Lisätietoja ja linkit karttoihin:

http://www.hauhonsisu.fi/suunnistus/siivous/tulokset/Mennaas_Metsaan_haaste_2020_A4.pdf