Hauhon Sisu

Juhlalaturetki

Hauhon Sisun 70 vuotistapahtumiin kuuluva laturetki hiihdetään su 22.2. reitillä Kirkonkylä – Hankala – Kokkila – Eteläinen. Reitin pituus on n. 17 km ja se on molempiin suuntiin hiihdettävä. Kirkonkylällä on mahdollisuus vielä ”sakkolenkkien” kiertämiseen, sillä kolmen kilometrin valaistu ja lyhyt peltolatu ovat yhtenäiskoulun vieressä hiihdettävissä. Näin on mahdollista n. 40 km:n matkan suorittaminen.

Lumiolosuhteiden takia reittiä ei ole voitu viedä aiemmilta vuosilta tuttuihin harjumaastoihin, koska siellä latupohjat ovat lumettomia ja jäisiä. Korvaava reitti on saatu kulkemaan Kirkonkylästä Hankalaan peltojen kautta ja Kokkilassa Särkemän harjureitti ohitetaan osaksi peltojen ja osaksi Luijasen jään kautta. Myllykota – Eteläinen väli noudattaa vanhaa tuttua reittiä. Näillä järjestelyillä reitti on saatu tasaiseksi ja turvalliseksi ja lunta on kaikkialla riittävästi. Reitti voidaan hiihtää sekä perinteisellä, että vapaalla lukuunottamatta jääosuutta, johon on ajettu vain perinteisen ura. Toki jäällä pääsee uran vieressäkin etenemään.

Latuasemat ovat Hauhon yhtenäiskoululla, Kokkilan Myllykodalla ja Eteläisten koululla. Asemat ovat avoinna klo 9 -14. Asemilla on tarjolla mehua, kahvia ja pientä purtavaa kohtuuhintaan. Osallistuminen on maksutonta, mutta järjestäjät toivovat, että kaikki osallistujat kuitenkin ilmoittautuvat asemilla

Torstaina 19.2. yhtenäiskoulun alaluokkalaiset hiihtävät ”esilaturetken” klo 11 – 13 näillä koulun vieressä olevilla peltoladuilla. Hauhon Sisu tarjoaa koululaisille mehut hiihtourakan päätteeksi. Näin saadaan laturetkitilastoihin jo n. 100 osallistujaa. Sunnuntain tavoitteena on saada laduille kaksinkertainen määrä hiihtäjiä. 50 vuoden takaisiin 1000 osallistujan määrään emme uskalla tavoitetta laittaa.

Hiihdon yhteystiedot

HIIHTO
Pauli Rantanen
pauli.rantanen(at)pp.inet.fi
050 524 6246

Tapani Soittila
Ilkka Hieto
Pertti Salonen

LADUT
hiihtoladut2

Sisun hiihtojaosto sinnittelee elossa huolimatta monista vaikeista vuosista lumen ja nuorten hiihtäjien vähyyden vuoksi. Kilpailutapahtumia on viime vuosina ollut vähän ja toiminnassa on keskitytty lähinnä kuntohiihtoon ja latuverkoston auki pitämiseen. Suosittuja tapahtumia ovat olleet Osuuspankin Hippo-hiihdot ja -juoksut. Lisäksi viime vuosina Hakalammella on pidetty avoinna n. 400m luistelurataa.

Copyright © 2013 Hauhon Sisu.