HAUHON SISU

Suunnistusjaosto

 

Infopalsta Hisu 2022

31.1.2022

Kiitokset kisailijoille ja erityiskiitokset positiivisesta palautteesta, jota olemme runsaasti saaneet. Varmasti kisat, jotka extremeydessään järjestelyolosuhteiden osalta jäivät mieliimme. Eilisen aamun arvio 10 sentin lumisateesta meni vähän alakanttiin... 

Maastossa oli positiivista havaita, miten hyvin oikeanpuolinen liikenne oli toiminut tiukossa rinteissä. Oli muodostunut selvästi toiseen metsäkoneen pyörän jälkeen nousu-ura ja toiseen lasku-ura.

Palautetta ja kehittämisideoita tulevaisuutta varten voi laittaa spostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Samoin, jos koronatilanteen johdosta tulee jotain tartuntoja, joiden arvelee olevan peräisin Tuuloksen kisoista, niin siitäkin hyvä järjestäjien olla tietoisia.

Kiittäkäämme yhdessä vielä maanomistajia, jotka mahdollistavat maillaan hiihtosuunnistuksen harrastamisen.

 

30.1.2022 klo 18.30

Tämän 2. kisapäivän valokuvat on nyt ladattu myös kisojen kuvakansioon, johon pääsee tästä linkistä
Kisakuvia voi ladata omaan käyttöön kuvaajatiedot mainiten. 
Kuvat Terhi Sillanpää

 

30.1.2022 klo 7.30

Metsäpätkille on tullut noin 10 cm lunta, tuiskupaikoille enemmän.

Elisiltaisen suunnitelman mukaisesti porukkamme on lähtenyt ajamaan uria ja he ajavat niitä ensimmäiseen lähtöaikaan asti. Latukone käy ajamassa ladut myös ennen kisojen alkua. Parkkipaikat aurataan klo 9 mennessä. 

Parhaamme mukaan hoidamme kisapaikat kuntoon kisojen alkuun mennessä. Lunta ennustetaan satavan päivälläkin, joten se tullee vaikuttamaan maastossa kulkuun. 

Tänäänkin, autoilkaa turvallisesti kisapaikalle ja olkaa varovaisia parkkipaikoille valtatieltä käännyttäessä. Varokaa maastossa vastaantulijoita ja muistakaa oikeanpuoleinen liikenne.

Tsemppiä kisaan!

 

29.1.2022 klo 22

Luonnon lumitykit on päällä suunnilleen kaikilla suuttimilla, kun Valtteri pistää parastaan. Illasta käytiin ajamassa avoimimpia paikkoja sillä ajatuksella, että hiukan paremmin urat näkyisivät aamusta - jos vaikka jokin lanasta pyörähtänyt kökkö osoittaisi, mistä urapaikka kulkee. 

Aamun taktiikka on taktiikka numero seitsemän. Seitsemältä lähdetään liikkeelle ja seitsemällä vehkeellä auotaan uria aina klo 11 saakka, jolloin starttaa eka kisaaja. Oletus on, että kolmessa tunnissa saadaan urat kertaalleen ajettua. Sen jälkeen on tunti pelivaraa ja ajetaan avoiminpia paikkoja edestakaisin loppuun saakka. Kelkat on tankattu aamulla päästään hommiin. Hienoa extreme meininkiä.

Jos keli jatkuu tällaisena huomenna päivälläkin, niin kaikesta huolimatta taitaa olla ns työmiesten ja naisten keli.

 

29.1.2022 klo 18.30

Ensimmäisen päivän kisat on kisattu. Tulokset löytyvät online-tuloksista.

Kisatunnelmiin voi palata valokuvien kautta, joihin pääsee tutustumaan tästä linkistä
Kisakuvia voi ladata omaan käyttöön kuvaajatiedot mainiten. 
Kuvat Terhi Sillanpää


29.1.2022 klo 8

Tervetuloa hiihtosuunnistuskisoihin! Tänään lauantaina olosuhteet ovat erinomaiset. Viikon aikana satanut muutama sentti lisää lunta ja nyt urat ovat hyvässä kunnossa. 

Eilen illalla tukkirekka haki kuormaa syksyllä hakatulta suurehkolta hakkuualueelta. Rekka oli kääntynyt hakkuulla ympäri. Kääntöpaikassa hiukan enemmän survottua lunta kuin karttakuvaus antaa olettaa. Paikka on kuitenkin selkeä ja erehtymisen vaaraa ei pitäisi olla. 

Autoilkaa turvallisesti kisapaikalle ja olkaa varovaisia parkkipaikoille valtatieltä käännyttäessä. Varokaa maastossa vastaantulijoita ja muistakaa oikeanpuoleinen liikenne.

Tsemppiä kisaan!

27.1.2022

Lähtöajat julkaistu tulospalvelusivulla

 

25.1.2022

Linkki lähtöaikojen valintaan. Lähtoaikojen valinta on auki ke 26.1. klo 23.59 asti.

Näyttösarjojen lähtöaikojen aikaikkunat:

 lähtöikkunat

Nettisivuille on lisätty kuvia maastosta ja urista. Kuviin voi tutustua maastokuvat -sivulla.

 

23.1.2022

Tänään urastoa talkoilemassa oli 12 liikkujaa. Kaikki on just siinä kunnossa, kun tässä vaiheessa pitää ollakin. Olosuhde on kohdallaan. Hyvin pääsi tunnelmaan, kun hiihteli uria. Pohjat on jämäkät ja on mukava lykkiä menemään, kun sauvat ei sukella hankeen. Näkyy nyt olevan listoilla 240 osallistujaa. Tervetuloa kisailemaan!

 

22.1.2022

Uria ajettiin ja kartoitettiin sekä risuja raivattiin 15 kaverin voimin. Urat alkavat olla tikissä ja rastit leimasimia vaille valmiiksi rakennettuina. Huomenna jatketaan tarkistus ja kartoitus painotteisesti. Lunta ei ole yhtään liikaa, mutta kohtalaisesti tälläkin määrällä pärjätään, kun maastopohja ei ole kivikkoista.

Ilmoittautumisaika kisakutsuun on korjattu Irman mukaiseksi, eli ilmoittautumisaikaa on maanantain klo 23.59 saakka. Sen seurauksena lähtöaikojen valintajaksoa on myöhästetty vuorokaudella.

 

21.1.2022

Luonnon lumitykit, nuo hisukisajärjestäjän parhaat kaverit, antoivat eilen parastaan ja lumipeite kasvoi juuri niitä kaivattuja senttejä, jotta kisat pystytään pitämään. (toki sillä varauksella, että sääennusteet ensi viikon osalta pitävät ja talviset olosuhteet säilyvät). Huomenna etsitään hangen alta urapaikkoja ja kelkkaillaan urat auki. Sunnuntaina raivataan risuja ja hienosäädetään uraston kartoitusta. Välttämättä ei kannata viime hetkellä uusia kisasuksia lähteä ostamaan, vaan suosittellaan kaivamaan tallinperukoilta kalustoa, joissa uudet naarmut eivät ole niitä ärsyttävimpiä the ensimmäisiä naarmuja.

Koronatilanne on edelleen heikko, mutta siten koronaturvallisesti toimien, kuten viime vuoden aikana olemme suunnistuskisoissa oppineet, pystytään kilpailu pitämään kohtuullisella koronariskillä. Jokaisen kuitenkin syytä arvioida koronariskiä omista henkilökohtaisista lähtökohdistaan, kun funtsii laittaako ilmoittautumista Irman kautta liikkeelle. Kisoissa ei ole käytössä sisätiloja kilpailijoille oleskeluun.

 15.1.2022

Uraston valmistelua jatkettiin tänään kelkkailun, risujen raivaamisen, siltojen rakentamisen ja uraston tarkastuskartoituksien merkeissä. Torstain lämpöaalto oli painanut pehmeät hanget kasaan ja paikoitelleen melkoisesti sulattanutkin lumia. Suuri osa urista ehdittiin ajamaan ennen suojakelejä. Niiden osalta suoja kovetti urat kantaviksi, joskin ei se sompa kovin syvälle tuossa hangessa uppoasi missään. Avoimissa paikoissa on kohtalaisesti lunta, mutta tiheämmän puuston alla lunta ei ole riittävästi. Kankailla urien havaitseminen on tällä hetkellä haastavaa. Kymmenen senttiä uutta lunta sopisi enemmän kuin hyvin kisamaastoon.

Kisajärjestelyjen osalta edetään kohti kisoja. Ensi viikon perjantaina ollaan viisaampia lumitilanteen osalta. Tehdään silloin päätöksiä, mihin suuntaan jatketaan.

 

10.1.2022

Viikonloppuna aloitettiin urien valmistelut maastossa. Kisoja kohti ollaan järjestelyjen osalta menossa. Lumitilanne on tällä hetkellä kohtuullinen. Maastossa on pehmeää höttölunta aukeilla paikoilla noin parikymmentä senttiä, tiheämmän puuston alueilla lumi on jäänyt puihin ja maassa lunta on vähemmän. Maastopohja on tasainen ja eiliset moottorikelkkailut lana perässä saivat aikaan hyvännäköisiä baanoja. Sääennusteissa on kuitenkin tulossa mielenkiintoiset pari plussapäivää torstain-perjantain paikkeille. Sen jälkeiset ennnusteet sen sijaa ovat hisukisajärjestelijööille hyvin maistuvia.

Koronatilanne on valtakunnassa heikko. Ulkonatapahtuvaan toimintaan ei ainakaan vielä ole hiihtosuunnistuskisoja estäviä rajoituksia, kunhan homma hoidetään fiksusti pelkkiin ulko-olosuhteisiin turvautuen. Kohti sitä sabluunaa pyöritellään tällä hetkellä suunnitelmia.

18.12.2021

Alkutalvi on sujunut Hämeenlinnan seudulla lumettomissa merkeissä. Välillä maa on ollut hiukan valkoinen, mutta hiihtämiseen luonnonlumi ei ole vielä riittänyt. Lähinnä kisamaastoa suksimaan on päässyt Lammilla Konnarin laduilla, joissa on tykkilumella tehtyä hyväkuntoista baanaa tarjolla. Myös Hämeenlinnan moottoriradalla on ladut avattu tykkilumen varassa. Sääennusteet ovat nyt viilentyneet. Se alkaisi vähitellen mahdollistamaan talventuloa. Varsin perinteisellä aikataululla näyttää kuvio etenevän ja tammikuun aikana tapahtuu asiat hisukisojen järjestelyjen osalta.

Yhteistyössä 2022