HAUHON SISU

Suunnistusjaosto

 

SM-Yö 2018 Rataryhmän lausunto

SM yö logo

Rataryhmän lausunto

SM-yösuunnistus Tuuloksessa 22.9.2018

Perjantaina 21.9.2018 H21-sarjan karsintakilpailu, lauantaina 22.9.2018 loppukilpailut

 

SM-yökisat päästään suunnistamaan mitä parhaimmassa maastossa. Maasto ei ole vaan hyvää hämäläistä vaan hyvää millä mittarilla tahansa tarkasteltuna. Rasteja viedessä otettiin kuvat joka rastilta ja minkä tahansa kuvan olisi voinut markkinointimielessä laittaa nettisivuille.

Suunnistuksellisesti maasto on kaksijakoinen. Maaston eteläosan supikot haastavat aivonystyrät täysimääräisesti. Jos supikossa kadottaa itsensä kartalta, niin sen jälkeen homma vasta vaikeaksi meneekin. Lähempänä kilpailukeskusta männikkökankailla haasteita aivonystyröille tarjoaa maitohappo. 

Kartta on taattua Jussi Silvennoisen laatua. Hänellä on kyky tehdä pienipiirteisestäkin maastosta sellaisia karttoja, joista saa selvää ja joilla suunnistaminen on kuin kirjaa lukisi.

Maaston kivisyys vaihtelee alueittain. Tämän johdosta kankailla kartan uutiskynnyksen ylittävät pienemmät kivet kuin kivisimmillä alueilla.

Pihateiden päähän laitettut kielletynalueen nauhat on laitettu maanpinnan tasolle.

Rasteja maastossa on 78. Olkaa tarkkoja, että leimaatte oikealla rastilla. Rasteja on paikoitellen hyvinkin lähekkäin.

 

Lauantaina H21 A-finaalissa ja D21 sarjassa on käytössä salmiakkihajonnat. Lukekaa kilpailuohjeista tarkasti, mitä tämä tarkoittaa esimerkiksi lähdössä oikean kartan ottamisen osalta. Muistakaa kiertää rastit oikeassa järjestyksessä.

Ari Hiiri on mielestäni onnistunut jälleen kerran suunnittelemaan erinomaiset radat.

Muutamassa supassa on kivikkoisia rinteitä. Niihin ei monella radalla tarvitse mennä, mutta maltti on valttia näissä muutamissa paikoissa. Muistakaa auttaa kaveria, jos havaitsette maastossa loukkaantuneen kilpakumppanin.  Maaliviitoitus tulee valtatie12 alta tunnelista. Samaa tunnelia pitkin kuljetaan osalle parkkipaikoista sekä lähtöihin. Olkaa varovaisia tunnelissa. Muistakaa, että missään vaiheessa valtatietä ei saa ylitää, vaan kuljetaan tunnelin kautta.

Tervetuloa kilvoittelemaan Suomen mestaruuksista!

 

Mikko Lepistö

rtm ryhmän vetäjä

 

 

Yhteistyössä SM-yö