HAUHON SISU

Suunnistusjaosto

 

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelma Sotilassuunnistuksen SM-henkilökohtainen kilpailu 3.9.2019

Järjestäjä: Hauhon Sisu ry / Suunnistusjaosto

Tilaisuus: Sotilaiden suunnistuksen SM henkilökohtainen kilpailu (Karhunkorventie 10, Tuulos) ja lähialueet

Tapahtuma-aika 3.9.2019 9:00-16:00

Suunnitelman laatijan yhteystiedot: Mikko Lepistö, 050 315 4385, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toiminnan kuvaus

Suunnistuskilpailut Hämeenlinnan Tuuloksessa, Poutunkankaalla. Kilpailijoita odotetaan tulevan noin 200. Lisäksi paikalle saapuu kilpailijoiden huoltajia, kutsuvieraita ja muuta yleisöä noin 30-50 henkeä.

Tapahtumaan järjestelyihin osallistuu noin 30 toimitsijaa. Paikalle saapuvat ihmiset ovat liikuntakyvyltään hyvää tasoa. Tapahtumassa pääosassa on kilpailijoiden oma suunnistussuoritus ja siihen liittyvät huoltotoimet (pukeutuminen, valmistautuminen yms.) Tapahtumassa ei tarjoilla alkoholia, eikä suunnistuskilpiluissa tyypillisesti esiinny järjestyshäiriöitä. Kilpailun toteutuksesta on erilliset kilpailuohjeet, joissa annetaan ohjeita tapahtuman kulkuun.

Tämä kilpailu kuuluu yhtenä tapahtumana Panssariprikaatin järjestämään sotilassuunnistuksen SM 2019 tapahtumaan.

Tapahtuma-alue

Tapahtuma-alueena toimii Teijo-Talojen talotehdas sekä lähimaastot talotehtaalta Hauhon suuntaan. Maastossa liikkuvat vain kilpailijat kilpailusuorituksensa aikana. Tapahtuman seuranta ja huoltotoimet tapahtuvat ulkona Teijo-Talojen talotehtaan takapihalla. Sääsuojaksi tapahtumaa varten pystytetään muutamia telttoja / katoksia. Pysäköinnistä vastaavat huolehtivat siitä, että väylät hälytysajoneuvojen pääsylle kisakeskukseen ovat avoimina.

Turvallisuusorganisaatio

Kilpailuorganisaatio vastaa järjestyksen pidosta kilpailunjohtajan määräysten mukaan. Liikenteenohjauksessa käytetään aiempaa kokemusta tehtävistä omaavia, henkilöitä ja noudatetaan annettuja määräyksiä. Kilpailuorganisaation jäsenet saatetaan tietoisiksi kilpailukeskuksen ensiapupisteen sijainnista.

Toimenpiteet vaaratilanteiden ehkäisemiseksi

Tapahtuma-alue on laaja. Osallistujien liikkumista ohjataan kilpailuohjeissa annettavilla ohjeilla, opasteilla sekä viitoituksilla. Myyntipisteissä, joissa on nestekaasukeitin, on ensisammutusvälineinä jauhesammutin ja palopeitto.

Liikenteen ohjaus:

Kilpailijat opastetaan kilpailupaikalle kilpailukutsun mukaisesti riittävän suurilla opasteilla. Opastus kilpailukeskukseen ohjataan ns. Demoliten risteyksestä, jossa Hämeenlinnan suunnasta saapuville on kääntymiskaista. Kilpailuohjeissa kielletään käyttämästä lähintä valtatien liittymää, joka on erityisen vaarallinen. Pysäköintipaikat sijaitsevat Teijo-Talojen talotehtaan takapihalla. Liikenteen ohjausta suoritetaan pysäköintiin varatuilla alueilla. Liikenteenohjaajat käyttävät keltaista suojaliiviä.

Toimintaohjeet onnettomuus-, vaara- ja vahinkotilanteissa

Tapahtuma-alueella oleskeleville annettavat ohjeet löytyvät kilpailuohjeesta ja tästä pelastussuunnitelmasta. Ohjeita toistetaan kenttäkuulutuksessa tarpeen mukaan.

Sairaskohtausten ja tapaturmien varalta on kilpailukeskuksessa ensiapupiste, jossa päivystää Panssariprikaatin lääkintähenkilöstö.

Maastoaluetta halkoo kattava metsäautoteiden verkosto. Maastossa loukkaantunut henkilö pystytään kuljettamaan teihin nojautuen normaalilla henkilöautolla tai sairasautolla.

Lähin siviiliambulanssi päivystää Tuuloksessa. Ajoaika noin 10 minuuttia.

Mahdollisissa rikos- ja ilkivaltatilanteissa hälytykset hätänumerosta 112

Muissa onnettomuustilanteissa hälytys hätänumerosta 112

Kilpailijan eksyminen on epätodennäköistä, mutta kanssakilpailijat ovat tarvittaessa suunnistuksen lajisääntöjen perusteella velvoitettuja osallistumaan kadonneiden etsintään järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Tarvittaessa etsintää johtaa poliisi.

Viranomaisten hälyttäminen

Sairaankuljetus, palokunta ja poliisi hätänumerosta 112

Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa 13.7.2019 Mikko Lepistö