HAUHON SISU

Suunnistusjaosto

 

SM-yö tiedotuspalsta

 

9.10.2018 Vielä löytyy tavaraa...

Yökisohin unohtuneita varustepussukoita ja muita löytötavaroita löytyy vielä pari säkillistä. Otan säkit mukaan Halikkoviestiin ja tavaroita voi tulla kyselemään kisapaikalla Hauhon Sisun leiristä. Edelleen myös muutamia tavaroita on hukassa, esimerkiksi kolmet suunnistuskengät (kahdet VJ:n Boldit ja yhdet VJ:n Integraattorit). Jos tuntuu, että kisakassistasi löytyy ylimääräistä tavaraa, mahdollisesti meidän kisojen jäljiltä, ilmoitathan siitäkin meikäläiselle, nin koitetaan toimittaa tavarat oikeisiin koteihinsa.

Kuvat lähdön varustekuljetuksen varustepusseista ja muista löytötavaroista löytyvät tältä palstalta muutama postaus alempaa...

t:pazi), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 5636 943

 

28.9.2018 Palauteanalyysiä...

Peräänkuulutin palautetta kisoistamme tällä palstalla tuoreeltaan sunnuntaina 23.9.2018. Suorilta tiedä, olisiko anonyymille palautteellekkin ollut tilauksensa, mutta erityinen kiitos kaikille omalla nimellään meitä lähestyneille. Toistaiseksi näyttää siltä, että sähköpostini on vaiennut, joten niputan saamamme palautteet…

Koska en erikseen ilmaissut julkaisevani saamiamme palautteita julkisesti, en suoraan lainaa vastaanottamiani posteja, vaikka osin mieleni ehkä tekisikin. Vaikka itse sanonkin, jäimme palautteessa reilusti plussan puolelle. Kiva niin, sillä kaikessa pyrimme tekemään parhaamme ja mukava, jotta se keskimäärin koettiin myös onnistuneeksi.

Maastosta saimme hyvää palautetta, enkä näin jälkeenpäinkään koe, että olisimme sitä ylimarkkinoineet. Totuus on, että parempaa yömaastoa saa lähiseudulta tosissaan hakea. Myös maaston ja radan yhteisvaikutus, suunnistuskokemus, koettiin pääosin hienoksi, mielekkääksi, haastavaksi jopa erinomaiseksi. Suunnistustehtävistä kirjallisesti saamaamme positiivista palautetta tukee myös kisapaikalla ja muissa yhteyksissä kuullut lausahdukset sekä eri medioista luetut kommentit. Jos paljon hyvää, saimme toki myös muutamia harmituksen sanoja. Tämän kokoluokan yökisoissa haasteena on saada tarjottua kaikille parasta mahdollista maastoa ja suunnistushaastetta, koska vaikuttavia tekijöitä on lukuisia. Edelleen monissa sarjoissa löytyy tasohaitaria, vaikka toki arvokisoilta voidaan odottaa riittävää haastetta myös kaikkein taitavimmille. Erityisesti 50+ sarjoissa kaivataan osin yleisemminkin vaativampia ratoja, kuin tälläkin kertaa pystyimme kaikilta osin tarjoamaan. Etämaali oli meillä käytössä vain kaikista lyhimmällä radalla. Pienessä mittakaavassa koimme käytännön hyvin toimivaksi. Harkitsimme matkan varrella etämaalin käyttöä suuremmassakin mittakaavassa, jopa ainoana ratkaisuna, mutta päädyimme lopulta maalin sijaintiin kilpailukeskuksessa, joka mielestämme oli kokonaisuuden kannalta erittäin hyvä ratkaisu. Suunnistustehtävän ulottumista lähes katuvaloihin tukee ainakin, suunnistusliiton nettisivuilta löytyvä, naisten 21-sarjan hopeamitalistin Mira Kaskisen kommentti: ”– Tokavika oli aika paha, siihen meni 40 sekuntia ja sitä edellisellekin tuli vähän kulmikkaita mutkia. Viimeinenkin rasti oli vielä paha, hetken jo luulin olevani väärällä polulla, Kaskinen kertasi maalissa.”

Yksi tekijä, jonka suhteen varauduimme saamaan palautetta, oli kisan lähtövälit. Jossain vaiheessa kuulutimme rinta rottingilla pyrkivämme tarjoamaan mahdollisuuksien rajoissa, mahdollisimman monelle sarjalle, mahdollisimman pitkää lähtöväliä. Käytännössä näin myös toimimme, mutta omatkin odotukset olivat osin korkeammalla, kuin miten asia lopulta konkretisoitui. Nyt käytössä olleita lähtövälejä pidentämällä kisan lähtöikkuna olisi monilta osin tuonut mukanaan toisenlaisia haasteita, joten seisomme vahvasti päätöstemme takana. Eniten pohdintaa aiheutti H50-sarja, jossa mestaruuden tavoitteluun ilmoittautui yli 100 suunnistajaa. Päädyimme lopulta sääntöjen mukaiseen yhden minuutin lähtöväliin. Toisaalta tämä hirvitti, mutta toisaalta antoi kyseiseen sarjaan myös tasapuolisuutta nyt jo pitkän, mutta inhimillisemmän lähtöikkunan muodossa. Saamme palaute H50-sarjan lähtövälistä ei tullut sarjan sisältä, joten luotamme hiljaisuuden viestivän ratkaisumme oikeellisuutta. Kaikkiaan näin järjestäjän näkövinkkelistä voisi heittää ilmoille myös kilpailuformaatin kehittämisen suuntaan, jossa SM-mitaleja tavoittelevien suunnistajien määrä olisi etukäteen tiedossa. Toki useamman sarjan karsintakilpailu saataisi tuoda mukanaan haasteita ja muita ajatuksia kilpailun osallistujien suunnalta…

Oli mukava lukea, että olimme onnistuneet myös monessa kisakokemuksen tukitoimessa. Kaikkiaan tunnelma kisoissa oli ilmeisen hyvä, jopa mahtava!). Johtoajatuksenamme oli tarjota sitä, mitä itsekkin haluaisimme, joten asioiden tekeminen tavalla, jolla me ne toteutimme, oli meille luontaisaa. Miesten pesupaikan järjestelyt jännittivät etukäteen, mutta kaikki meni suurinpiirtein hyvin. Vessoja hommasimme mielestämme riittävästi, eikä jonoja liiemmin kai esiintynyt. Vanhimpien sarjojen lähtökuljetuksessa oli leppoinen tunnelma ja varustekuljetus lähtöpaikoilta oli toimiva setti. Opastus lähtöpaikalle toteutettiin yhtenäisellä valkoisella siimarilla, mutta opastuksen alussa oli lauantaina alkuillasta pientä hämminkiä. Onneksi saimme homman korjattua melko nopeasti, eikä suurempaa vahinkoa liene aiheutunut. Lähdöstä oli jäänyt mieleen reipas ja särmä toiminta ja maalista komeet valot!) Eväspuoli kioskeissa pelasi ja panostus kisamakkaraan oli onnistunut!

Ensiavussa kävi kaikkiaan noin 30 asiakasta, joista onneksi vain muutama ohjattiin eteenpäin jatkohoitoihin. Propsit Hauhon SPR:n porukalle ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta!

Ja vielä yksi, jolle me emme voineet mitään, mutta onnistui meistä huolimatta! Sää oli tapahtumalle enemmän kuin suotuisa, niin etukäteen, kisailtoina kuin sunnuntain purkutalkoissakin. Pääsimme toteuttamaan viime syksynä lähes epärealistiselta tuntuneen peltoparkin kisakeskuksen nurkilla ja kisailtojen säät olivat mitä mainioimmat! Pieniä, mutta suuria asioita.

 

Kiitoksia vielä kerran kaikille ja tsemppiä tuleville kisajärjestäjille!

 

t:pazi)

 

Pasi Lehtonen

Hauhon Sisu

SM-Yö 2018 kilpailunjohtaja

 

28.9.2018 Boldit hukassa

Löytötavaroissa olisi tarjolla kahdet suunnistuskengät (Inovi 8 Orocit? ja VJ:n Intergraattorit). Toistaiseksi omistajia ei ole löytynyt, mutta toisinpäin yhdet punamustat VJ:n Boldit on etsintäkuulutettu. Jos löydät vahingossa kamoistasi väärät tai ylimääräiset kengät, niin olethan yhteydessä, nin hoitelen kengät oikeisiin koteihinsa. Pasi Lehtonen 040 5636 943.

 

26.9.2018 Löytötavaroita

Kuvien mukaista tavaraa löytyi kisapaikalta jo aiemmin esiteltyjen varustekuljetuspussien lisäksi. Kyllä noilla jo pari suunnistaa varustelis kisaan kuin kisaan...

Löydöt1

löytö2

löytö3

löytö4

Kamat löytyy Lammilta meidän peräkärrystä, laita viestiä, jos tunnistat omiasi... Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 5636 943

 

24.9.2018 Viralliset tulokset ja väliajat

Kilpailun viralliset tulokset ja väliajat ”pirilän-formaatissa” ovat nyt nähtävissä Tulospalvelu-sivustolla.

 

23.9.2018 Unohtuiko jotain?

Suunnistajat ovat siistiä sakkia, eikä roskien keruuseen juurikaan tarvinut sunnuntain siivoilutalkoissa energiaa uhrata.  Mutta aina jotain unohtuu... Unohtuneet lähdöstä toimitetut varustepussit ja muut kisakeskuksesta löytyneet tavarat keräiltiin eilen talteen. Kyselyitä on tullut jonkin verran, mutta silti iso osa kahden säkin tavaroista etsii vielä omaa kotiaan. Toistaiseksi en ole juurikaan ehtinyt vastailemaan, mutta uskon, että valtaosa kysytyistä tavaroista on tallessa ja löytyy... Unohtuneista varustepusseista otettiin kuva ennen säkkiin survomista, pongaa omasi!

Varustepussit

Jatketaan projektia ja koitetaan saada kamat koteihinsa... Laita viestiä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soita 040 5636 943

t:pazi)

 

23.9.2018 Online tulosten vanhempi versio eetteriin

Online tulokset löytyvät Tulospalvelu-sivulta. Aiempi versio esittää myös rastivälien väliajat ja valikosta löytyy myös lehdistötulokset.

 

23.9.2018 Reittihärveli julkaistu kello 12.05

Reittihärvelit julkaistu tulossivulla.

Tulospalvelu kiittää ja kumartaa osallistujille. Taas oli kivaa!

 

23.9.2018 Jäsen x kiittää!

Päivä on valjennut, Mestarit ja muut onnistujat ovat selvillä, Onnea kaikille!

Muistoissani näen onnistuneen illan. Teimme sen yhdessä, kiitos! Takana on myötämielisyyttä maanomistajilta ja muilta yhteistyökumppaneilta, kaikkensa antaneita talkoolaisia ja lopulta paikalle saapuneita hienoja urheilijoita, suunnistajia!

Arvokisat, satsauksen paikka. Talkooponnistuksena tämä oli meidän seurayhteisölle suuri ja mukaan tekemisen mahtui monipuolisilla siteillä meihin liittyviä ihmisiä. Yhdessä tekemisessä on sen voima ja hienous!, tähän väliin JVG:ltä lainattu riimi: on pianonkantajii, on pianonsoittajii... (popkorni). Kumarrus meille kaikille!

Toivon ja kuvittelen, että pystyimme tarjoamaan teille kilpailijoille sitä, mitä tulitte kisoistamme hakemaan. Arvokisoissa keskiössä on menestyminen, mutta suunnistuskisoissa mielestäni aina myös monilla muilla tavoin suorituksesta nauttiminen. Jos haluat, kerro miten meni, anna ruusua, risua tai jotain muuta evästä eteenpäin. Erityistä palautelaatikkoa emme ole osanneet rakentaa, mutta laita postia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kiitos vielä kaikille ja nähdään taas jossain!

 

Rakkaudesta lajiin ja lajitovereihin! 

Pasi Lehtonen

 

22.9.2018 Reittihärveli

Kisan reittihärveliä rakennetaan, julkaisemme tänne, kun valmistuu.

 

22.9.2018 Youtube live

SM-yö:n finaalin kuullutusta pääset kuuntelemaan täältä.

 

22.9.2018 Kisat kohta käyntiin

Kilpailut pyörähtävät käyntiin noin puolentoista tunnin kuluttua.

Hauhon Sisun suunnistajat toivottavat kaikille nautinnollisia hetkiä hämäläisen metsän pimeydessä!

Mukavaa, että olette kaikki täällä!, toivotan meille kaikille Tsemppiä tähän iltaan!)

 

Pasi Lehtonen

Hauhon Sisu

SM-Yö 2018 kilpailunjohtaja

 

22.9.2018 Pesupaikat olis valmiina

Naisten puketumis ja pesutilat ovat tänään liikuntasali-rakennuksen tiloissa. Miesten pukeutumis- ja pesupaikka on Tuuloksen Pirtillä parinsadan metrin päässä koluluta. Tarjolla lämmin sisätila pukeutumiseen ja ulkona suihkua ja mukavan lämmintä vettä, jonka tarjoaa kauppakeskus Tuulonen. Veden kuljetuksen meille mahdollistivat naapurikylän monitoimiyrittäjät Maamies Jukka ja Monipalvelu Lindholm. Kiitos ja kumarrus!

pesupaikka

Käykäähän ihmeessä lutraamassa!)

22.9.2018 Varustekuljetus

Kuten eilen, myös tänään on lähtöpaikalta varustekuljetus kilpailukeskukseen. Kuljetukärryyn on merkitty kuljetuksen lähtöaika ja kilpailukeskuksessa kyseiseen kyytiin jätetty kassi löytyy samaisen kyltin luota. Muistakaa ottaa oma pussi, kassi tai reppu mukaan.

varustekuljetus

 

22.9.2018 Kallen korjaamo

Jos lamppu piiputtaa jo lähtöviitoituksella, ei hätää. Poikkea lähtöpaikalla Kallen korjaamon kautta. Kalle on laittanut pöydät notkuman jos jonkinlaista apuvälinettä ja -tarviketta patterista kynsilakkaan. Eilen korjaamolla oli leppoinen meininki, mutta tänään saattaa olla jo sutinaa...

IMG 20180921 WA0024

 

22.9.2018 Lähtökuljetuksen kalusto valmiina

Sarjojen D80 ja H85 kuljetus lähtöpaikalle lähtee liikuntahallin päästä. Kuljetuksen hoitaa tämän näköinen auto

Lähtökuljetus

 

22.9.2018: 11.04 H21 sarjojen lähtölistat julkaistuna

Kuten eilen illalla lupasin niin lähtölistat ovat olleet nähtävillä kello 10.00 tänään aamulla. Ohessa vielä linkki lähtölistoihin.

HUOM! H21 sarjassa uudet numerot tänään. H21B1 ja H21B2 käyttävät eilisiä numeroita. Muistakaa ottaa numerot matkaan!

 

21.9.2018 Kahvilan pöydästä myös gluteenitonta vaihtoehtoa 

Kisakahvilan leivästä ja piirakasta löytyy myös gluteenitonta verisiota. Myös makkarat grillistä ovat gluteenittomia. Pöydän antimet voit katsoa täältä.

 

21.9.2018 Kaino toive huomiselle

Tänään oli havaittavissa jonkinasteista optimointia parkkipaikan valinnassa. Toivomme, että noudatatte opasteita ja käytätte meidän etukäteen teille suunnittelemia parkkipaikkoja. Erot kävelymatkoissa eri parkkipaikoilta kilpailukeskukseen ovat marginaalisia.

Opasteiden noudattaminen on kaikkien kannalta turvallisin ja sujuvin tapa saapua kisakeskukseen. 

 

Terveisin

Pasi Lehtonen

Hauhon Sisu

SM-Yö 2018, kilpailunjohtaja

 

21.9.2018 Hienosti meni

Kiitoksia kaikille tästä päivästä, huomenna jatketaan...

 

21.9.2018 Finalistit alkavat olemaan selvillä

Online tuloksiin pääset täältä.

 

21.9.2018 Lähdön tunnelmaa

20180921 203836

 

21.9.2018 Live stream

Youtube live streamia pysyt katsomaan täältä.

 

21.9.2018 Tervetuloa

Eilen oli jo pimeetä.

lahtoon

Mitenköhän tänään...

Tervetuloa kisoihin!

  

21.9.2018 GPS-seurattavat

GPS-seuranta kaikilla kilpailijoilla lauantaina H21A-finaalissa. D21 sarjasta GPS seurannassa numerot 91-122.

GPS seuranta avautuu lauantaina noin klo 23. Linkki seurantaan

www.gpsseuranta.net

 

 

20.9.2018 Erikoistarjous

Meille ilmoitetut Emit muutokset päivitetty netistä löytyviin lähtölistoihin 20.9. kello 21.22; Lasse Lepistö

Tarkasta emit-numerosi! Mikäli numero on väärin, hoida muutos Infon kautta. HUOM! Jos saavut maaliin väärällä emit-kortilla, sääntöjen mukaisesti suorituksesi hylätään!

Ohjeista poiketen, muutos infossa ei maksa mitään!, muistakaa tarkistaa numeronne!

 

20.9.2018 Tävlingsdirektiv

Tävlingsdirektiv på svenska finns här.

 

20.9.2018 Varustekuljetus

Koska lähtöihin on molempina päivinä kohtalainen matka eikä keleistä ikinä tiedä, järjestetään lähtöpaikoilta varustekuljetus kilpailukeskukseen sekä perjantaina että lauantaina. Kuljetuksen perusteellisemmat periaatteet on selostettuna kilpailuohjeissa, mutta haluamme korostaa, että osin egoloogisistakin syistä varustekuljetus toteutetaan kilpailijoiden omiin pusseihin, kasseihinn ja reppuihin perustuen.

Muistakaa ottaa oma varustepussi mukaan matkaan jotta voitte ottaa sen mukaan lähtöön!

 

20.9.2018 Lähtökuljetus

Sarjoissa D80 ja H85 järjestetään lähtökuljetus. Lähtökuljetukseen on toistaiseksi ilmoittautunut vai kaksi kyytiläistä. Osin tästä johtuen olemme varautuneet kuljettamaan lähtöön kaikki kyseisten sarjojen suunnistajat. Mainostakaa kyytiä seuranne sisällä, jotta tieto saavuttaisi mahdolliset kyytiin tulijat mahdollisimman kattavasti.

Lähtökuljetus lähtee kilpailukeskuksesta, matka kestää noin 15 minuuttia ja kuljetuksen päätepysäkiltä on matkaa lähtöön metsätietä pitkin noin 500 metriä. Lähtökuljetus lähtee kilpailukeskuksesta liikuntasalin länsipäädystä samasta paikasta, jonne lähdöstä kuljetettavat varustepussit palautetaan (Suunnistajan Kaupan takaa).

Lähtökuljetuksen lähtöaika on 20:20.

Lähtökuljetuksen hoitava auto odottaa kuljetuksen päätepysäkillä 21:15 asti, jonka jälkeen auto siirtyy etämaaliin.
Lähtökuljetuksella lähtöön siirtyvät voivat jättää varusteensa omaan pussiin, kassiin tai reppuun pakattuina lähtöpaikan varustekuljetukseen tai lähtökuljetusta operoivaan autoon, joka siirtyy lähtökuljetukset hoidettuaan etämaaliin. Lähtöpaikan varustekuljetukseen jätetyt varustepussit ovat kilpailukeskuksessa.

 

20.9.2018 Kisakeskuksen kartat

Kisakeskuksen kartat on piirustettu ja löytyvät kisasivun valikon kohdasta Kisakeskuskartat

 

19.9.2018 Tanssia tarjolla

Päätimme sittenkin luopua kisatanssien järjestelyideasta ja antaa täyden tukemme paikallisen tanssikeisarin perjantain tansseille. Ammatilaisilla on paremmat tilat ja Bändit!

Kapakanmäki

Jos et vielä perjantaina pääse metsään, tai vaikka pääsisitkin, lähde kääntämään rytmiä ja veryttelemään lavatanssien tunnelmaan. Tuuloksen Kapakanmäellä, vain viiden minuutin päässä kisakeskuksesta, on tanssit perjantaina 21.9.2018. Lavalla Neljänsuora ja Tara & Aava. Tanssiaika 20:00-02:00

  

19.9.2018 Kisa-alueen vanha kartta

Kisa-aluetta on kartoitettu muutamia kertoja myös aiemmin. Alueen vanha kartta julkaistaan tänään/huomenna ja se tulee löytymään kisasivun valikon kohdasta Vanha kartta kisa-alueesta.

 

19.9.2018 Tuulosen Neste ja Hesburger laajentavat tarjontaa

Jos kisakahvilan eväät ei riitä, aloita kotimatkasi kurvaamalla Tuulosen kautta. Tuulosen Neste ja Hesburger ovat kisayönä auki -02:een. Tarjolla Yöbuffa, jonka menun löydät täältä

 

19.9.2018 Nähdään kisakahvilassa

Kilpailun kisakahvila toimii koulun tiloissa. Kahvilan lisäksi tarjolla on kioski koulun pihalla, josta on sataavana makkaraa ja illan keittoa, soppaa tykistä. Koska makkara herättää meidän piireissä intohimoja, päädyimme kokeilemaan makkarakioskilla kahden makkaran taktiikkaa, jolla pyrimme vastaamaan erilaisiin makumieltymyksiin. Tällä kertaa grillistä löytyy euron ja kahden makkaroita!

Kisakahvilan tarjonta löytyy kahvilan omalta sivulta.

 

19.9.2018 Lähtöajat on julkaistu

Kilpailun lähtöajat on julkaistu ja löytyvät kisasivun valikon kohdasta Tulospalvelu. H21 A-finaalin ja H21B1 ja H21B2 sarjojen lähtöajat julkaistaan karsinnan jälkeen lauantai aamuna 22.9.2018.

EMIT MUUTOKSET: 20.9. kello 20.00 asti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Tuon jälkeen muutokset kisapaikalla infon kautta.

 

18.9.2018 Komeeta on

Kisan rastit ovat valmiina. Muutama upea räpsy rastiippu ja leimasin talkoista.

Rasti1

 

 rasti2

 

rasti3

 

rasti4 

Miltähän nää näyttää pimeessä...

  

18.9.2018 Tävlingsdirektiv

Tävlingsdirektiv på finska finns här. Tävlingsdirektiv på svenska ska publiceras på torsdagen

 

18.9.2018 Kilpailuohjeet julkaistu

Hämäläisten maanantai on vasta tiistaina, mutta kilpailuohjeet ovat nyt luettavissa kisasivun valikon kohdassa kilpailuohjeet. Lähtöajat julkaistaan huomenna keskiviikkona ja niiden jälkeen päivitämme kilpailuohjeisiin vielä D80 ja H85 sarjojen lähtökuljetuksen aikataulun sekä maalin súlkeutumisajat perjantain karsinnan ja lauantain finaalien osalta. Mikäli ohjeisiin tulisi vielä muita muutoksia, julkaistaisiin päivitykset kootusti kilpailuohjeiden alussa sekä varsinaisella omalla paikallaan myöhemmin ohjeessa. Kilpailuohjeiden ruotsinkielinen versio julkaistaan torstaina 20.9.2018.

 

16.9.2018 Opastus ja parkki

Kelit ovat jatkuneet ja jatkunevat edelleen niin hyvinä, että pääsemme toteuttamaan pysäköinnin aivan kisakeskuksen läheisyydessä olevilla pelloilla. Ohjeet kisoihin saapumiseen löytyvät Opastu ja parkki -sivulta. Pyydämme kunnioittamaan valtatielle myönnettyä 60 km/h nopeusrajoitusta, opastusta ja valtatietä, joka alitetaan tunnelin kautta kisakeskukseen valtatien eteläpuolen parkista siirryttäessä.

 

15.9.2018 Ohjeita kisaan
 

Pyrimme julkaisemaan kisojen kilpailuohjeet mahdollisimman täydellisinä maanantaina. Kisaviikon aikana tulemme tekemään nostoja kilpailuohjeista tälle palstalle, jotta asiat saisivat ansaitsemaansa huomiota. Kaikki kilpailun kannalta oleellinen tieto tullaan julkaisemaan kootusti kilpailuohjeissa.

 

15.9.2018 Kartoissa ja rastimääritteissä sekä rata että sarjatunnus
 
Olemme tottuneet painamaan karttoihin sarjatunnuksen lisäksi myös ratatunnuksen. Jos käytäntö on sinulle uusi, homma selviää alla olevasta kuvasta. Muistakaa tarkistaa, jotta otatte lähdössä oikean kartan. Perusjuttu, mutta toistamme tämän vielä kerran uudelleen, kun julkaisemme myöhemmin ohjeen 21-sarjojen hajonnoista ja kartoista.
 
Sarjatunnus
 
15.9.2018 Kartat olis valmiina...
 
Painomuste oli jo sen verran kuivahtanut, että sujautimme tänään kaikki 1700 karttaa pussiin. Hyvällä porukalla homma sujui rattoisasti, mutta pussien saumaus ottaa oman aikansa. Pojat virittelivät saumurin tehot äärimmilleen ja lopulta koko homma oli taputeltu muutamassa tunnissa!
 
ratakoodi
 
14.9.2018 Kiitoksia!
 
Ensimmäinen rasti on löytynyt hienosti!, kaikkiaan 1421 yösuunnistajaa tulossa mukaan kisaamaan. Kiitos kaikille mukaan ilmoittautuneille!
 
Kiitokset myös jo tässä vaiheessa kaikille kilpailun mahdollistaville, maanomistajille, yhteistyökumppaneille ja meidän talkoolaisille!
 
Tsemppiä viimeisen viikon viimeistelyihin niin kisaajille kuin talkoolaisillekkin! Henki päälle ja hyvällä sykkeellä kohti finaalia!
 
Tervetuloa mukaan syysklassikkoon!
 
Pasi Lehtonen
SM-Yö 2018
kilpailunjohtaja
 

13.9.2018 Viimeistä viedään...

Tänään, torstaina 13.9.2018 on hyvä päivä, ja viimeinen päivä ilmoittautua mukaan syksyn ykköskisaan! Illat pimenee lupaavasti ja paikalliset asukkaat ennustavat hyvää keliäkin!)

ennustaja

 

12.9.2018 Tarvitko jeesiä?

Yökisojen luonteesta johtuen tarjolla ei virallisesti ole muksulaa. Älä kuitenkaan jää pulaan, vaan ota rohkeasti yhteyttä, jos tarvitset kisasuorituksesi ajaksi tilapäistä lastenhoitoapua. kirsi.lehtonen(mauku)pp7.inet.fi, 040 512 4377

 

12.9.2018 Virtaa ja valoa pimeyteen

Onneksi kaikkea ei tarvitse itse omistaa, apuja löytyy!

HRK 150

SM-yön lähtöpaikan keskelle pimeää metsää varustelee Hämeen Rakennuskone Oy.

 

12.9.2018 Kertalisenssillä kokeilemaan

Moottoriurheilun puolelta tuttu kertalisenssi on nyt rantautunut myös suunnistukseen...

Lisätietoja kertalisenssistä suunnistusliiton nettisivuilla

Lunasta lisenssi, ilmoittaudu mukaan kisaan jä lähde kokeilemaan miltä yösuunnistus tuntuu!

 

12.9.2018 Herkkua maasta

Yksi maamme johtavista säilykevalmistajista, paikallinen Herkkumaa Oy, mukana Suomenmestareiden muistamisissa.

herkkumaa

Herkkumaa säilöö tuotteisiinsa Suomen kesän, luonnon omat puhtaat maut. Laajasta valikoimasta löytyvät maistuvat säilykkeet, herkulliset hillot, maustekastikkeet ja majoneesit sekä suositut Devil’s texmex-lisukkeet jokaiseen herkutteluhetkeen.

 

12.9.2018 Varaa paikkasi

Vielä on viivalla tilaa! Tilaa löytyy vielä myös vain kolmen kilometrin päässä kisakeskuksesta sijaitsevasta Kauppakeskus Tuulosen hotellista, Hotel Tuulosesta. Perjantai-lauantai yöksi löytyy useampi ja lauantai-sunnuntai yöksikin muutama vapaa kahden hengen huone. Huone ilman aamupalaa vai 69 €, aamupalaa saa kauppakeskuksessa sijaitsevalta Nesteen huoltoasemalta. Lisätietoja hotellin nettisivuilta tai suoraan numerosta: 050 388 4035

 

11.9.2018 Mitalin kiiltoa

Onkohan kellään muulla niin paljon SM-mitaleja kuin mulla!

Mitalit 25

Mitalit ovat valmiina: 32 kultaa, 32 hopeeta ja 32 pronssia! Vielä ehdit mukaan tavoittelemaan menestystä ja mitalia syksyn eksoottisimpaan SM-kilpailuun.

 

10.9.2018 Vanhimmissa sarjoissa tarjolla lähtökuljetus

Koska finaalien lähdöt sijaitsevat noin 2,6 kilometrin päässä kilpailukeskuksesta olemme ajatelleet tarjota kuljetusta lähtöön osalle matkaa sarjoissa D80 ja D/H85. Lähtökuljetuksen päätepysäkiltä on matkaa lähtöön metsätietä pitkin noin 500 metriä. Lähtökuljetuksen lopulliset järjestelyt selviävät ilmoittautumisajan päätyttyä, jolloin tiedämme lähtöaikojen aikaikkunan näiden sarjojen osalta. Jokatapauksessa pyydämme kuljetuksesta kiinnostuneilta ennakkoilmoittautumista ensisijaisesti sähköpostilla (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai puhelimitse (040 5636 943), jotta tiedämme löytyykö kuljetukseen kiinnostusta. Ilmoittautua voi jo nyt, tai viimeistään sunnuntaina 16.9.2018. Lähtökuljetus järjestetään ennakkoon paikan varanneille ja sen tarkemmat järjestelyt julkaistaan kisaviikolla tällä palstalla ja kilpailuohjeissa.

 

10.9.2018 Lyhimmillä radoilla käytössä etämaali

Pyrimme tarjoamaan maaston parhaita myös kaikista lyhimmille radoille. Sarjoissa D80 ja D/H85 on käytössä etämaali, joka sijaitsee noin 1,2 kilometrin päässä kilpailukeskuksesta. Matka kilpailukeskukseen taittuu hyväkuntoista metsäpolkua ja tietä pitkin. Julkaisemme tarkemmat ohjeet etämaalin järjestelyistä viimeistään kisaviikolla tällä palstalla ja kilpailuohjeissa.

 

10.9.2018 Maistiasia kisamaastosta

Hidasta hämäläistä, eikun välillä jotain ihan muuta!

IMG 20180818 WA0004

Ratamestari on tottunut liikkumaan kisamaastossa suksilla, mutta on silti yllättynyt maaston hiihtokelpoisuudesta myös kesäkelillä! Maastopohja on mukavan tasaista ja kivisemmilläkin alueilla paksuhko sammal tasaa menoa.

Ratamestarin pokkarista löytyi muutama kuva kisakartasta, joita maustoimme kevyillä juonipaljastuksilla...

Loivapiirteistä supikkoa

Karttapala 1

Aina ei oo pakko lukee karttaa

Karttapala 2

Näitä kannattaa koittaa välttää

Karttapala 3

Jyrkkäpiirteisempää supikkoa

Karttapala 4

Polkujakin löytyy

Karttapala 5

Saa luukuttaa

Karttapala 6

Syksyn ratoja on juostu useamman suunnistajan voimin kommentit ovat pääosin olleet mukavaa kuultavaa.

Miltä suunnistushaasteet vaikuttivat pimeässä metsässä?

- Rastipisteet ovat hyviä ja vaativia, SM-kisojen vaatimalla tasolla

- Melkosen haastavaa on, etenkin tuo…

- Päivälläkin sai välillä jarruttaa!, vierestä menee ohi supikossa…

Kartta on ammattilaisen käsialaa, kuinka pääsit kiinni kartoittajan linjaan?

- Kartta oli hyvä, tosin en saanut kiinni juuri mistään, mutta se on normaalia…

- Maasto on osin haastava jopa kartoittaa, kyllä tää on paras paperi mitä tästä maastosta on tehty!

Kelit ovat olleet hyviä, miltä maastopohja vaikutti kuivan kesän jäljiltä?

- Kehtaa juosta vaikka polun sivussa!

IMG 20180907 WA0026

- Aluskasvillisuutta häiritsevässä määrin on todella harvassa paikassa…

Pohdimme pitkään eri tyyppisiä heijastimia. Miten valitsemamme malli osui omaan valokeilaasi?

- Heijastin näkyi sopivan hyvin meidän valoihin!

IMG 20180907 WA0027

- Maastossa on myös aika paljon hämyheijastimia metsähoidollisten kuitunauhojen myötä…

Mitä muuta tuli metsässä mieleen?

- Mukavat yöradat…

- Onhan tää hienoo maastoo!

- Aika saibaa oli paikkapaikoin!

 

Kuka pelkää synkkää hämäläistä metsää? Vielä muutama päivä aikaa ilmoittautua mukaan, Tervetuloa nauttimaan!

 

10.9.2018 Tuu Tuulokseen

Vuonna 2012 julkaistiin uutinen Suomen väestöllisestä keskipisteesta, ns. Weberin pisteestä. Tuolloin piste, johon kaikilla suomalaisilla yhteenlaskettuna on lyhin matka, paikannettiin Hauhon Sotjalan kylään. Sittemmin piste on liikkunut noin kilometrin vuosivauhtia etelään ja löytyy nykyisin vain muutamien kilometrien päästä tulevan SM-yön kisamaastosta. Teoriassa kisat ovat siis keskimäärin lähellä meille kaikille!

Weber 2018 30

Väestöllinen keskipiste liikkeessä

 

7.9.2018 Kivirakentamisen standardi

Lammin Betoni Oy on jo pitkään ollut mukana tukemassa paikallista suunnistustoimintaa. Perinteinen Lammin Säkiän yhteistyökumppani on nyt mukana myös SM-yön kuvioissa naapuriseuran apuna.

LamminSakia

lammi

Lammin Betoni Oy on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Siksi alalla nykyisin käytössä olevien tuotteiden ja käytäntöjen lähde löytyykin lähes aina juuri Lammilta.

 

7.9.2018 Perhosia

Jännitys tiivistyy, parin viikon päästä ensimmäiset ovat jo suunnanneet kohti suunnistuksen syysklassikkoa.

Katselin ratoja ja huomasin, että sekä naisten että miesten 21-sarjoissa on käytössä perhoset, olkaahan tarkkana!

Nille, joille termi "perhoslenkki" on vielä uusi, hajontamenetelmää on avattu mm. liiton ohjeissa ratamestareille: https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/ratamestaritoiminta/perhoslenkki/

Yökisoissa letkojen muodostuminen on todettu yhdeksi urheilullisen tasapuolisuuden toteutumisen haasteeksi. Päädyimme toteuttamaan hajonnat molempiin 21-sarjoihin ja näin edesauttamaan oman suunnistuksen merkitystä kilpailussa onnistumisen kannalta. Miesten pääsarjassa H21, jossa karsinnalla rajattu kilpailijamäärä, olemme suorilta päätyneet kolmen (3) minuutin lähtöväliin. Myös muissa sarjoissa pyrimme, mahdollisuuksien mukaan, osallistujamääristä ja muista tekijöistä riippuen, tarjoamaan pidempää lähtöväliä. Tiedotamme muiden sarjojen lähtöväleistä lähempänä kilpailua.

 

7.9.2018 Kisakartat valmiina painoon

Kisan kartat ovat painamista vaille valmiina. Kartta-aineisto on tänään lähtenyt Kirjapaino Ässään Vaajakoskelle, josta kartat valmistuvat ensi viikon aikana. Aika monta juttua liittyyy perinteiseen offset-painamiseen, jos kevyeen iltarastikartan tulostamiseen vertaa.

Jussi Silvennoinen on viime syksyn ja tämän kevään aikana kartoittanut Poutunkankaan maastosta kaikkiaan noin 25 neliökilometriä. Alueelta on myös aiempia karttoja, kisa-alueen osalta kartoitustyö valmistui kesäkuun lopussa.  

Kisassa on käytössä karttoja mittakaavoissa 1:10 000 ja 1:7 500. 1:7 500 mittakaava on käytössä sarjoissa D/H 50 ja vanhemmat, kartan koko on A3 (30cm*42cm). Muissa sarjoissa on käytössä mittakaava 1:10 000 ja kartan koko on A3+ (32cm*45cm). Tavallista suuremmalla kartalla saamme parhaan hyödyn kisamaaston herkullisista osista. Suuremmasta karttalehdestä huolimatta, osa radoista vierailee myös kartan reuna-alueilla. Turvaetäisyydet ovat riittäviä, mutta muistetaan, että kartalla pysyminen on yksi onnistuneen suunnistussuorituksen elementeistä.

 

5.9.2018 Kisakeskuksessa on vielä rauhallista

Tuuloksen koulu 50

Kilpailukeskus sijaitsee Tuuloksen koululla, josta on viimeksi kisailtu hiihtosuunnistuksen SM-Sprintin merkeissä talvella 2016. Tuolloin lunta oli nihkeästi, mutta lopulta onneksi juuri riittävästi. Toivotaan, että tällä kertaa lunta ei nähdä ollenkaan.

Myös syksyn yökisoissa vallitsevilla kelioloilla on oma merkityksensä. Sateen sattuessa lämpimät sisätilat ovat houkutteleva vaihtoehto varusteiden vaihtoon ja kisatunnelman aistintaan. Tämän vuoden kisakeskuksessa on käytössä sisätiloja Tuuloksen koulun, erillisen liikuntasalin ja Tuuloksen Pirtin tiloissa. Perjantain karsinnassa toiminnot on keskitetty koululle ja liikuntasaliin. Lauantaina liikuntasalin puku- ja pesutilat ovat naisten käytössä ja läheinen (noin 200 m) Tuuloksen Pirtti toimii miesten pukeutumistilana ja Pirtin pihaan rakentuu miehille lämpimän veden tarjoava suihkupaikka.

Kilpailun maali sijaitsee kuvassa näkyvän koulurakennuksen seinustalla ja sinne on helppo siirtyä seuraamaan loppusuorarutistuksia vaikka koulun ruokalassa sijaitsevasta kahviosta.

Julkaisemme lähempänä tarkempaa karttaa kisakeskuksesta, mutta oheisessa ilmakuvassa hieman esimakua kisakeskuksesta.

Kisakeskus ilma

Tuuloksen Pirtin salissa miesten pukeutumispaikalla voisi vaikka kisatanssit pitää. Lattiat toki suojataan molemmissa saleissa, mutta muistakaamme ottaa suunnistusjalkineet pois jaloista aina sisätiloihin siirryttäessä.

Tuuloksen pirtti

 

4.9.2018 Jo kymmenen vuoden 2017 Suomenmestaria mukana viivalla

Kisoihin on aikaa reilu kaksi viikkoa. Järjestelyt ovat edenneet mukavasti ja kilpailijoitakin on jo ilmoittautunut. Kaikkiaan jo kymmenen viime vuoden Suomenmestaria, joukossaan 21-sarjojen mestarit Lotta Karhola ja Markus Räsänen, on asettumassa puolustamaan titteliään. Tulkaahan mukaan haastamaan! Tämän vuoden menestyjiä onnittelemassa moninkertainen yömestri Jukka-Pekka Rantio, sarjan H60 Suomenmestari Laihialta!

 

30.8.2018 Kannattaa käydä suunnistamassa, etenkin yöllä!

Pääsin eilisen infon jälkeen ratamestarin peesiin testaamaan H45-sarjan rataa. Ehkä ratamestari osasi tarjoilla parasta ja saatan olla puolueellinen, mutta onhan tää hieno yömaasto! On lennokasta, mutta välillä on syytä rauhoittuakkin. En tiedä kuka uskoo, jos sanon tässä hämäläisessä metsässä aluskasvillisuuden olevan lähes mitättömässä roolissa, mutta maastopohja on ainakin minun tossujeni alla keskimäärin tosi mukavaa.  Tulkaa ihmeessä testaamaan, miten maasto maistuu teille...

 

30.8.2018 Maanomistaja/lähiasukasinfo

Pidimme eilen kisakeskuksessa Tuuloksen koululla kisa-alueen maanomistajille ja lähialueen asukkaille suunnatun tapahtumainfon. Postitetut ja lähialueen postilaatikoihin jaetut kutsut/tapahtumatiedotteet olivat kaiketi tyydyttäneet suurimman tiedonjanon, mutta saimme onneksi vieraaksemme muutamia maanomistajia. Saimme jaettua tietoja puolin ja toisin ja tapahtuma ansaitsi hieman vähäisestä suosiostaan huolimatta ehdottomasti paikkansa. Kiitos kaikille illan osallistujille! 

 

29.8.2018 Perinteistä hiivatonta ruisleipää

Tsemppaa kisoissa mitaleille ja pääset maistamaan Tuulosrievän perinteistä hiivatonta ruisleipää! Paikallinen kotileipomo Tuulosrievä mukaan SM-mitalistien muistamiseen. Leipomo sijaitsee vain parin kilometrin päässä kisakeskuksesta. Poikkea vaikka keskellä yötä Tuulosrievän Itsepalvelumyymälään, joka on aina auki!

Tuulosrieva myymainos

 

24.8.2018 ”Sinä olet sopiva -  You are just perfect"

voglia logo

Voglia on vaatettanut pohjoismaisia naisia jo yli 30 vuoden ajan. Hämeenlinnassa toimivan perheyhtiön lähtökohtana on aina ollut osaava suunnittelu ja laadukkaat tuotteet  yhdistettynä hyvään istuvuuteen. Tuotteiden suunnittelu ja kaavoitus tapahtuvat Suomessa, taitavien ihmisten yhteistyönä. Voglia mukana naisten Suomenmestareiden muistamisissa.

 

24.8.2018 Valoa metsään ja palkintokorokkeelle

Tiedätkö millä otsavalolla Thierry Gueorgiou suunnistaa? Ole kuin Thierry, voita yösuunnistuksen suomenmestaruus ja valaise maastoa jatkossa Lumoniten LED-otsavalolla. Suomen äärimmäisistä olosuhteista innoituksensa saaneet Lumonite-otsavalaisimet mukana Suomenmestareiden palkitsemisissa nuorissa sekä naisten ja miesten 21-sarjoissa.

lumonite logo white

 23.8.2018 Parkkipelto olis valmiina...

Lämmin kesä on tuonut puimurit pelloille etuajassa ja kilpailukeskuksen lähipelto olisi jo valmis vastaanottamaan kisavieraita. Meilläpäin satoa saataneen ihan kohtalaisesti, vaikka kuivuus on meilläkin jättänyt jälkensä versojen määrään ja tähkien kokoon. Kilpailun parkit tullaan ensisijaisesti toteuttamaan kilpailukeskuksen lähialueen pelloilla, joista kävelymatkat keskukseen ovat vain muutamia satoja metrejä. Nyt näyttää hyvältä ja toivottavasti säät säilyvät suotuisina vielä pitkään. Mikäli kelit äityvät vetisiksi ja peltoparkit eivät ole täysin käytettävissä, tulemme turvautumaan osin tienvarsipysäköintiin. Tällöin matkat autoilta kilpilukeskukseen tulevat venymään osin merkittävästi. Ääritapauksessa olemme henkisesti varautuneet myös parkkien osittaiseen toteutukseen etäparkkilla ja bussikuljetuksella, mutta toivottavasti näin mittavaan ruljanssiin ei tarvitse ryhtyä. Mutta aika näyttää, tulemme infoamaan olosuhteiden kehittymisestä ja niiden vaikutuksista parkkijärjestelyihin tällä palstalla...

parkkipelto 30

 

22.8.2018 Terveisiä pimeästä metsästä!

Iltojen pimentyminen kertoo etääntyvästä kesästä, mutta antaa hienon mahdollisuuden päästä nauttimaan yösuunnistuksen ihanuutta... Tänä syksynä meillä Sisulaisilla on mahdollisuus harrastaa yösuunnistusta lähinurkilla, huippuradoilla, vaikka joka ilta!)

IMG 20180822 WA0006

 

21.8.2018 Kisan rastipisteet on tarkistettu

Kisan ratavalvojakin on löytänyt kaikki rastit!), rastipaikat varmistettu ja kuitattu oikeiksi. Kaikkiaan reipas urakka, Kiitos ja kumarrus Salosen Timolle!

20180819 131109 30

 

20.8.2018 Kisan ilmoittautuminen on avattu

Ilmoittautuminen on avattu Irmaan. Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan finaalin kautta. Tervetuloa mukaan!

 

19.8.2018 Rastipukit odottelee pimeää

Lauantaina rakenneltiin reippaat 80 rastipukkia, iso kiitos kaikille talkoolaisille!

IMG 20180818 WA0003

Sanosin, notta mukavaa metsää, vaikka inasen hirvikärpäsiä tarttuikin mukaan!)

 

10.8.2018 Ratamestarin heijastintestiä

Näkyykö?, tule syyskuussa toteamaan, mikä valittiin...

IMG 20180810 WA0013

 

12.7.2018 Prikat on kylvetty...

Ratamestarit saivat tänään viimeisetkin rastipaikat merkittyä maastoon. Elokuussa rakennellaan rastipukit.

20180820 220152 50

 

30.6.2018 Kiitoksia maanomistajille

Kisojen ratalinjaukset alkaa olla lukittuna. Kiitokset jo tässä vaiheessa kisa-alueen maanomistajille, jotka antavat meille mahdollisuuden tarjota elämyksiä hienossa hämäläisessä metsämaastossa Suomenmestaruuksia tavoitteleville yösuunnistajille.

 

10.5.2018 Suunnitelmien tarkistuksia

Kävimme katsastamassa maastossa, miltä näyttää talven jäljiltä suunnitelluilla ratalinjauksilla. Hyvältä näytti. Tässä muutamia kuvia.

 

20180510 113029

 

20180510 113117

 

20180510 115326

 

24.4.2018 Kisajärjestelyt käynnissä

SM-yö 2018 suunnistetaan Tuuloksessa Syrjäntaustan-Poutunkankaan maastossa. Alueella on viime vuosien aikana järjestetty hiihtosuunnistuskilpailuja, mutta kuntorasteja suurempia suunnistuskilpailuja maastossa ei ole järjestettty vuosiin. Poutunkankaan maastot sopivat hyvin Jukolan viestin viitoittamaan suunnistusvuoden 2018 suppateemaan. Suunnistuksellisesti haastavaa supikkoa on tarjolla nytkin etenkin pisimmillä radoilla.

Kilpailumaasto kuuluu Poutunkankaan-Akkijärven maastoalueeseen, jonka kartoittamiseksi on käynnissä Leader-tukea saanut karttahanke. Kisaan valmistuu nykysuunnistuksen vaatimuksien mukainen suunnistuskartta. Kartoittajana on Jussi Silvenoinen. 

 

Yhteistyössä SM-yö